FOTO S-a întors roata: un român îl învaţă pe un fost campion mondial italian să antreneze. Mesajul postat de Cannavaro, după ce a devenit secundul lui Olăroiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cannavaro l-a urmărit atent pe Olăroiu. FOTO: alahliclub.ae
Cannavaro l-a urmărit atent pe Olăroiu. FOTO: alahliclub.ae

Italianul care, din postura de căpitan, a condus naţionala ţării sale spre titlul mondial, în 2006, şi-a început noua cariera sub comanda lui Oli.

În ultimii ani, s-a văzut că e aproape imposibil ca un antrenor român, chiar şi cu un CV solid, să ajungă direct pe banca unei echipe dintr-un campionat puternic. Dan Petrescu şi Dorinel Munteanu au câştigat titlul în România, cu formaţii de provincie, Unirea Urziceni, respectiv Oţelul Galaţi, însă, atunci când au plecat din ţară, n-au ajuns decât la cluburi mici din Rusia. Acest lucru a confirmat că antrenorii români nu se bucură de încredere în fotbalul european, Mircea Lucescu şi Ladislau Boloni fiind excepţii de la regulă.

„Fură“ meserie de la Oli

Treptat, Dan Petrescu şi Dorinel Munteanu şi-au dovedit calitatea şi în Rusia, ajungând la cluburi mai importante precum Dinamo Moscova şi Kuban Krasnodar. În Asia, Cosmin Olăroiu a avut şi el o ascensiune fulminantă. Cele şapte trofee pe care le-a cucerit în ultimii şase ani l-au făcut cel mai bine cotat antrenor din zona Golfului Persic. 

Răsplata a venit în această vară, atunci când Al-Ahli Dubai i-a oferit un contract pe trei ani, cu un salariu stagional de cinci milioane de euro. Astfel, Oli a devenit cel mai bine plătit om din sportul românesc, ajungând totodată pe locul 8 în topul celor mai bine plătiţi tehnicieni din lume la nivel de cluburi.

Pe lângă un salariu colosal, Olăroiu a câştigat şi respectul profesional al celor din jur. Dovada? Fabio Cannavaro a ales să-şi facă debutul în meseria de antrenor, la 39 de ani, sub comanda lui Oli. Italianul s-a retras, ca jucător, în 2011, la Al-Ahli, după care a rămas la dispoziţia clubului din postura de consultant tehnic. Recent, a absolvit cursurile şcolii de antrenori din Italia, iar, duminică, s-a alăturat staffului lui Cosmin Olăroiu la Al-Ahli, ca secund.

Mesaj postat pe Facebook

La câteva ore după ce a participat la şedinţa de pregătire, alături de Oli, Cătălin Necula, Gabriel Caramarin şi Eugen Nae, Cannavaro a postat următorul mesaj pe contul său de Facebook: „Prima mea zi ca antrenor, alături de domnul Cosmin la Al-Ahli Dubai“.

Cannavaro

CLICK AICI PENTRU A CITI CE A SPUS OLI DESPRE NOUL SĂU SECUND, FABIO CANNAVARO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite