FOTO Petrodolarii au „cumpărat“ un dezastru: Cum se desfăşoară Mondialele de atletism de la Doha

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru evenimentul din acest an şi-au depus candidatura Doha (Qatar), Barcelona (Spania) şi Eugene (SUA). Arabii au avut câştig de cauză, iar sportivii plătesc preţul.

În această perioadă a anului, în Qatar poţi să faci orice în aer liber, numai activităţi sportive, nu! Şi atunci, şefii atletismului mondial s-au gândit să facă un experiment cu atleţii de elită şi să-i oblige să-şi testeze limitele în căldura şi umiditatea devastatoare din Doha.

Ca şi cum aceste condiţii meteo insuportabile nu erau de ajuns, Mondialele de atletism mai au o problemă majoră: cele mai multe probe se desfăşoară în faţa unor tribune goale, arabii nefiind atraşi de atletism! 

Se spune că numărul spectatorilor într-o săptămână de concurs la Doha e egal cu numărul spectatorilor într-o zi de concurs la Mondialul de atletism găzduit, acum doi ani, de Londra!

Nici măcar faptul că organizatorii le-au pus la dispoziţia fanilor bilete gratuite n-a umplut tribunele. Cel mai urmărit eveniment de până acum a fost finala cursei de 100 de metri masculin, găzduită de stadionul Khalifa. Aici, au fost prezenţi 10.000 de oameni pe o arenă, cu o capacitate de 40.000 de locuri!

Iată imagini care vorbesc de la sine:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite