FOTO Mutu, prezentat oficial ca selecţioner al României U21. „Sunt un băiat norocos“. Momentul în care a fost temperat de Stoichiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mutu

Adrian Mutu a fost prezentat oficial ca selecţioner al României U21, FRF pregătind un clip special în care "Briliantul" apare în vestiarul echipei naţionale, înconjurat de tricouri ale primei reprezentative.

Noul selecţioner a transmis că se simte norocos pentru numirea sa. ”Să spun aşa, sunt mai norocos decât ceilalţi antrenori. Prin prisma rezultatelor, echipa U21 are o simpatie imensă în rândul suporterilor. Sper să vină cât mai mulţi la stadion. Rămâne să demonstrez că cei care m-au numit au făcut alegerea corectă”, a spus Adrian Mutu.

Mutu preia România U21 de pe locul secund în preliminariile EURO 2021, turneu găzduit de Ungaria şi Slovenia. Primul său meci oficial va fi contra liderului Danemarca, pe 31 martie.

Vede Jocurile Olimpice din tribune

Adrian Mutu a punctat că va merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde Mirel Rădoi a calificat echipa prin semifinala de vis de anul trecut, dar că va sta în tribune. ”Mirel merită să fie antrenor la Tokyo, la Jocurile Olimpice. Eu voi fi în tribună, nu mă văd în postura să am vreun rol. O să-l susţin. Dacă va avea nevoie de mine, îi voi sta la dispoziţie”, a transmis Mutu.

Mutu vrea secund de la Rapid

În vârstă de 41 de ani, Mutu a punctat că îl va păstra pe actualul secund, Adrian Boiangiu, dar îşi doreşte şi un nume nou alături de el, din staff-ul Rapidului.

Staff-ul e conturat 80%. Mai sunt câteva lucruri de pus la punct. Secunzii vor fi Nicolae Grigore de la Rapid şi Adi Boiangiu, care a fost la lot şi ştie toţi jucătorii. În cazul lui Boiangiu, am mers pe continuitate. Pe Grigore îl ştiu de la Licenţa A şi suntem împreună la Licenţa Pro. Cred că mă poate ajuta la echipa naţională”, a declarat Adrian Mutu la conferinţa de presă. Momentul nu a trecut însă fără incidente, Mihai Stoichiţă, şeful Comisiei Tehnice, intervenind prompt. „Trebuie să vrea şi Rapid, dar şi el. Înainte, trebuie să vorbeşti cu conducerea clubului. Aşa e frumos”, i-a transmis Stoichiţă lui Mutu.

CV-ul lui Adrian Mutu

Adrian Mutu este golgeterul all-time al naţionalei de fotbal a României, la egalitate cu Gheorghe Hagi, cu 35 de goluri marcate în 77 de selecţii. Ca fotbalist a evoluat la FC Argeş, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City şi ASA Tg. Mureş.

Până la numirea pe postul de selecţioner al României U21 a mai antrenat-o pe FC Voluntari, dar şi echipa U21 a lui Al Wahda.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite