FOTO Huliganii maghiari şi-au expus arsenalul pentru deplasarea la Bucureşti: cuţite şi bastoane lângă bilete la meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Huliganii din galeria suporterilor maghiari vor să provoace un nou scandal la Bucureşti. FOTO: hooliganstv.com
Huliganii din galeria suporterilor maghiari vor să provoace un nou scandal la Bucureşti. FOTO: hooliganstv.com

România – Ungaria (sâmbătă, ora 19.00, TVR1) se anunţă a fi cel mai tensionat meci din etapa a doua a preliminariilor pentru Euro 2016. De altfel, „aripa dură“ a galeriei ungurilor nici nu-şi ascunde intenţiile războinice.

Ultima deplasare a fanilor maghiari la Bucureşti pentru un meci de fotbal, cel cu România din preliminariile CM 2014, a provocat un haos general în Capitală. Din păcate, şi acum sunt şanse mari să asistăm la scene de violenţă, mai ales că huliganii din galeria ungurilor vin în România cu gânduri necurate.

Digi Sport a descoperit pe site-ul hooliganstv.com imagini postate de maghiarii care urmează să vină pe „Arena Naţională“ pentru întâlnirea de sâmbătă seara. Userii site-ului amintit şi-au expus arsenalul pentru călătoria în România: pe lângă biletele de intrare la meci sunt aşezate cuţite, bastoane şi sticle de băuturi alcoolice!

Şi anul trecut, huliganii maghiari au postat mesaje şi fotografii ameninţătoare pe internet. Cea mai cunoscută: o poză cu un tip cu un topor în mână deasupra căreia scria: „Vă decapităm“.

De la Gara Obor direct la „Fan Zone“

La meciul România – Ungaria de pe „Arena Naţională“ sunt aşteptaţi 3.000 de suporteri maghiari. Vreo 1.200 dintre ei vor ajunge, mâine, la Bucureşti, la ora 12.00, la Gara Obor. Planul, cel puţin la nivel declarativ, e ca aceşti fani să fie preluaţi de forţele de ordine şi duşi într-o zonă special amenajată pentru ei, lângă „Arena Naţională“.

Şi anul trecut, Jandarmeria a încercat să-i controleze pe ungurii sosiţi cu trenul în Gara de Nord, însă planul a eşuat, iar maghiari au făcut cam ce au vrut în gară.

Şi-au luat bilete printre fanii români

Totuşi, cea mai mare problemă pentru autorităţile române reprezintă fanii maghiari care fac deplasarea în România pe cont propriu. Aceştia vor sosi în ţară cu maşinile personale sau cu autocarul şi nu pot fi duşi direct la stadion. Cei mai mulţi dintre ei îşi vor petrece ziua în centrul Bucureştiului, aşa că există riscul izbucnirii unor conflicte între ei şi fanii români.

În plus, există informaţii că, pe lângă cele 2.800 de bilete pe care le-au primit din partea FRF, ungurii stabiliţi în România au cumpărat tichete suplimentare şi mulţi dintre ei se vor aşeza printre suporterii români pentru a urmări partida de pe „Arena Naţională“.

CITEŞTE ŞI:

*S-a publicat ghidul de călătorie pentru fanii maghiari care vin în România: „La Bucureşti, mergeţi la meci, nu la război“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite