FOTO Au zburat spre sferturi: handbalistele de la echipa naţională au ajuns la Leipzig. Primele impresii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o primă săptămână în care a avut un program extrem de solicitant, cu meciuri succesive sau la două zile distanţă, trupa pregătită de Martin Ambros a primit weekend-ul liber.

România a plecat de la Trier, oraşul în care făcut furori în grupa A, învingând pe rând, Paraguay, Slovenia, Spania şi Angola. Cu patru victorii şi un eşec, contra Franţei, tricolorele au obţinut primul loc.

Pentru Neagu şi colegele ei urmează partida din optimi cu Cehia (luni, ora 18.30, Telekom Sport). Meciul se va disputa la Leipzig, aşa că, sâmbătă, fetele au zburat spre acest oraş. Federaţia Română de Handbal a postat pe pagina de Facebook câteva poze de la călătoria jucătoarelor: „Echipa României pleacă spre Leipzig, unde va disputa luni meciul din optimile de finală ale Campionatului Mondial“.

Avion

Dacă va trece de Cehia, România va întâlni în sferturi câştigătoarea meciului Japonia - Olanda.

„Ne putem adapta la orice condiţie“

Potrivit corespondentului prosport.ro în Germania, Marius Huţu, fetele au şi efectuat, sâmbătă seara, primul antrenament în sala de la Leipzig care poate găzdui 6.250 de spectatori. La finalul şedinţei, care a fost mai degrabă una de recuperare, pivotul naţionalei, Timea Tătar, a vorbit pentru prosport.ro.

Ce a spus?

*Sala e OK, podeaua la fel ca la Trier, cred că ne putem adapta la orice condiţii. Eu sunt aptă sută la sută, mai sunt fete care au mici accidentări, dar până la ora meciului vor fi toate recuperate şi vor fi gata să dea totul.

*Cred că linia de 9 metri e un punct forte al adversarei. Naţionala Cehiei a progresat mult în ultimii ani, să nu uităm Campionatul European de anul trecut, unde echipa României abia a câştigat la două goluri diferenţă (n.r. 30-28). Însă pentru noi e un meci de totul sau nimic.

*E o nouă etapă, nimic nu mai conterază, ci doar ce vom face de acum înainte. Trebuie să lăsăm presiunea şi să să ne concentrăm doar pe ce avem de făcut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite