FOTO Au început Jocurile! Festivitatea de deschidere a Olimpiadei: românii au intrat pe arenă cu steguleţe tricolore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci. FOTO Guliver / Getty Images
Echipa României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci. FOTO Guliver / Getty Images

Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci a început de la 18.14 (ora României), iar delegaţia ţării noastre a intrat în arena de 40.000 de locuri la 19.06.

18.14 Ceremonia a început la 18.14 minute, adică 20.14 ora Rusiei (după anul 2014).

După un spectacol de artificii, s-au înălţat cinci fulgi de zăpadă uriaşi, care urmau să se transforme în cercuri şi să formeze simbolul Jocurilor Olimpice. Însă unul nu s-a deschis din cauza unei defecţiuni, iar in centrul arenei au fost doar patru cercuri şi un fulg de zăpadă. Însă telespectatorii televiziunii ruse nu au văzut eroarea, întrucât imaginea a fost mutată asupra publicului.

La ceremonie au fost prezentaţi preşedintele CIO, Thomas Bach, secretarul ONU şi Vladimir Putin. 

Gafă la Jocurile Olimpice de la Soci: un cerc nu s-a deschis

18.26 S-a interpretat imnul Rusiei, iar culorile alb, albastru şi roşu au fost proiectate pe întreg stadionul. Showul a început şi s-a încheiat cu o celebrare a Rusiei, „întreruptă“ de parada atleţilor. 

18.32 Parada atleţilor a debutat cu Grecia, în semn de respect faţă de cei care au inventat Jocurile. În spatele sportivilor se vedeau mii de locuri goale în tribune. Au urmat Australia, Austria şi aşa mai departe. 

18.40 Prezenţă inedită: sportivii din Bermude au venit în panatloni scurţi! Pakistan, Zimbabwe au adus un sportiv, Insulele Dominicane doi. Cei din Insulele Cayman au venit în şlapi şi pantaloni scurţi.

19.06 Este ora la care pe stadionul din Soci şi-au făcut apariţia cei 24 de sportivi români şi antrenorii lor. Ei au purtat costume negre de iarnă, căciuli albe şi au fluturat steguleţe tricolore. 

Biatlonista Eva Tofalvi, aflată la a cincea Olimpiadă a carierei, a purtat drapelul României. Sportivii au fost aplaudaţi din tribună de oficialităţile române prezente la Soci: premierul Victor Ponta, soţia acestuia, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu. Iulian Pîtea, sportivul român de 16 ani care participă la sărituri cu schiurile, a postat pe Facebook o poză cu mesajul „Couldn't be prouder”. 

pitea foto facebook

19.08 Pe scenă au intrat americanii, cea mai mare delegaţie prezentă la Soci. Aplauze răzleţe din tribune. 

19.21 A intrat Rusia în arenă. 226 de sportivi au fost aplaudaţi în picioare de spectatorii gazdă. Din difuzoare s-au auzit fetele de la TATU şi Nas ne Dogonoyat. Locurile goale din stadion au fost ocupate de sportivii prezenţi la defilare. 

19.28 Parada atleţilor s-a încheiat. S-au prezentat mascotele la dimensiuni enorme, leopardul, ursul polar şi iepurele. Cele trei animale de pluş s-au plimbat pe patine, schiuri şi o placă de snowboard. Cele trei animale nu au nume, deşi se obişnuieşte ca mascotele să fie "botezate". 

20.05 Corul Armatei Roşii a cântat "Serile Moscovei". A fost un spectacol de lumini şi culoare, care a evocat momente din istoria Rusiei. 

20.26 Preşedintele CIO a ţinut un discurs, după care l-a invitat pe Vladimir Putin la cuvânt. Acesta a declarat deschise Jocurile Olimpice de iarnă. 

PROGRAMUL COMPLET AL ROMÂNILOR ŞI CE TRANSMISII SE POT URMĂRI ÎN ACEST WEEKEND 

Stadionul Olimpic „Fisht“, cel care a găzduit ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci, a fost finalizat în 2013. Ruşii au cheltuit pentru a-l ridica nu mai puţin de 603,5 milioane de dolari. Pe respectiva arenă se vor desfăşura şi meciuri de la Cupa Mondială din 2018.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite