FOTO Actualul stadion Santiago Bernabeu va fi istorie: Real Madrid va construi arena viitorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lamela, unul dintre cele patru proiecte finaliste pentru construcţia noului stadion al lui Real Madrid FOTO Marca
Lamela, unul dintre cele patru proiecte finaliste pentru construcţia noului stadion al lui Real Madrid FOTO Marca

Până la finalul lunii octombrie, Real Madrid va prezenta măreţul proiect al construcţiei noului stadion al clubului, care va fi construit pe actuala structură a arenei Santiago Bernabeu.

Fanii lui Real Madrid vor avea de aşteptat maxim patru săptămâni până să vadă macheta noului stadion pe care vor evolua favoriţii. De altfel, noua arena va fi ridicată pe structura actualului Santiago Bernabeu.

Pe data de 27 septembrie, oficialii lui Real Madrid au putut urmări câteva dintre cele mai revoluţionare modele de stadion în cadrul prezentării unui curs internaţional de design arhitectural. După această reuniune, oficialii lui Real Madrid au selecţionat patru proiecte finaliste dintre cele zece prezentate la eveniment.

Săptămâna trecută, două dintre cele patru proiecte selecţionate au fost prezentate oficial în faţa presei, iar săptămâna viitoare vor fi prezentate şi celelalte două. Real Madrid a angajat un consultant extern pentru a examina fezabilitatea fiecăruia din cele patru proiecte finaliste.

Alegerea proiectului câştigător depinde de suma necesară construcţiei noului stadion. Remodelarea şi cosmetizarea arenei Santiago Bernabeu nu este singura ambiţie a lui Florentino Perez, preşedinte de opti ani al lui Real Madrid. De asemenea, cifra de afacere a clubului madrilen cu Perez la conducere a crescut ameţitor în ultimii ani, ajungând la fabuloasa sumă de 514 milioane de dolari sezonul trecut.
Noul stadion va avea centru comercial, hotel şi restaurante.

De menţionat că noua arenă a lui Real Madrid va dispunde de un mare centru comercial, un hotel de lux, restaurante, locuri de parcări, spaţii verzi. Toate acestea vor fi acoperite de o membrană izolantă, conform cotidianului spaniol Marca.

Potrivit aceleiaşi surse, viitoarea arenă ar putea beneficia de o suplimentare a bugetului cu 50 de milioane de euro, bani destinaţi pentru a demara lucrările la noul centru comercial şi la hotelul de lux sub care se vor găsi peste 600 de locuri de parcare. De asemenea, capacitatea stadionului ar putea fi mărită cu banii acordaţi suplimentar acestui nou proiect.

Cele patru proiecte finaliste sunt: GMP Architekten Project Ribas (este prevăzut să acopere întreaga arenă, cu tot cu spaţiile anexe), Lamela (cel mai ambiţios şi impresionant, completat cu un centru comercial şi un hotel de lux, ecrane LCD în afara arenei), Norman Foster Projet De la Hoz (foarte luminos, a avut cele mai multe voturi din partea cititorilor ziarului Marca), Projet Herzog & Meuron Moneo (dispune de un echilibru total şi propune mărirea capacităţii stadionului cu 11.000 de locuri); (n.r. machetele celor patru proiecte finaliste pot fi vizualizate în galeria foto anexată acestui articol).

De reţinut este că după anunţul proiectului câştigător, constructorii vor avea la dispoziţie şapte luni pentru a pune la punct toate detaliile înainte de a începe efectiv lucrările programate să demareze în vara anului viitor. Constucţia efectivă a stadionului va dura trei ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite