Fotbalul, tot mai mult în „era“ tehnologiei. Blatter vine cu o propunere care-i va încânta pe antrenori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre deosebire de Michel Platini, Sepp Blatter este un mare fan al tehnologiei. După ce-a avut un aport esenţial la introducerea „tehnologiei de linia porţii“ în competiţiile patronate de FIFA, actualul sef al fotbalului mondial a venit cu o nouă propunere, care va fi cu siguranţă pe placul antrenorilor.

În cadrul unei conferinţe, în care şi-a reanunţat intenţia de a candida la un nou mandat, în iunie 2015, Blatter a venit cu o sugestie interesantă. Vrea ca tehnicienii să aibă dreptul de a contesta, cu ajutorul imaginilor video (reluărilor, la meciurile televizate), deciziile controversate ale arbitrilor! 

„S-ar putea face acest lucru o singură dată pe repriză, sau o singură dată în meci, în momentul în care jocul e întrerupt. Ar trebui să fie un monitor lângă antrenor, iar acesta să vadă faza şi să discute apoi cu arbitrul, care şi-ar putea schimba decizia. Această variantă s-ar putea face folosi, evident, doar în meciurile televizate“, a declarat Blatter. 

Preşedintele FIFA a şi lansat varianta unor prime teste în competiţiile de tineret, precum Mondialul under 20 de anul viitor, din Noua Zeelandă. 

Aceiaşi paşi au fost urmaţi şi în cadrul introducerii tehnologiei de linia porţii în fotbal (în competiţiile FIFA) şi a spray-ului pentru arbitri. Ulterior a fost nevoie şi de asigurarea cadrului legislativ, prin aprobarea noutăţilor de către IFAB (International Football Association Board),organul care determină regulile şi legile jocului de fotbal. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite