Platini cedează în faţa tehnologiei. Spray-ul pentru lovituri libere, folosit şi în cupele europene şi preliminariile CE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spray-ul cu spumă pentru lovituri libere. FOTO: Reuters
Spray-ul cu spumă pentru lovituri libere. FOTO: Reuters

Spre deosebire de Sepp Blatter, Michel Platini este duşmanul numărul 1 în privinţa introducerii tehnologiei pe terenul de fotbal. Preşedintele UEFA a cedat însă ca urmare a succesului de care s-a bucurat spray-ul folosit la loviturile libere la Mondialul din Brazilia.

„După un test trecut cu succes în mai la Europeanul Under 17 din Malta, Comisia de Arbitri a UEFA a decis introducerea spray-ului pentru lovituri libere şi la competiţiile noastre pentru seniori. Aşa cum am putut observa şi la Cupa Mondială, acest spray este foarte util arbitrilor la loviturile libere şi sunt sigur că vom avea rezultate similare la meciurile noastre din acest sezon“, a declarat Michel Platini. 

Prima competiţie la care va fi folosit spray-ul pentru lovituri libere este chiar Supercupa Europei, care se dispută săptămâna viitoare (marţi, 12 august), între Real Madrid şi FC Sevilla. 

Şi meciurile din play-off-ul Ligii Campionilor şi al Ligii Europa vor avea parte de această tehnologie, care va fi introdusă şi în preliminariile CE 2016. 

Spray-ul pentru lovituri libere a fost folosit cu succes în acest an, în premieră la un turneu final, la Mondialul din Brazilia. Tehnologia nu este însă o noutate pentru competiţiile sud-americane.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite