Fotbalul românesc, o chiloțăraie scârboasă: Explicația gestului rușinos făcut de Vali Lazăr FOTO

0
Publicat:

Fotbalul românesc oferă, din păcate, un spectacol de cea mai proastă calitate! Iar un banal meci amical de weekend, disputat la Buftea, a ajuns în prim-plan dintr-un motiv cu adevărat jenant.

Vali Lazăr, pe când dădea goluri la Dinamo, în loc să arunce chiloți pe iarbă.
Vali Lazăr, pe când dădea goluri la Dinamo, în loc să arunce chiloți pe iarbă.

Dinamo și CS Păulești au încheiat la egalitate, scor 0-0. Doar că partida în sine n-a contat pentru nimeni. Pentru că în prima repriză, mijlocașul Vali Lazăr (33 de ani), ajuns la Păulești, formație din liga a treia, după o plecare cu scandal de la Dinamo, a recurs la un gest șocant. După ce s-a tot certat cu omul de pe banca roș-albilor, Ovidiu Burcă (42 de ani), antrenorul din cauză căruia a părăsit formația din „Ștefan cel Mare“, Lazăr și-a scos din jambiere o pereche de chiloți de damă, de culorile roz și mov, și le-a aruncat spre banca dinamoviștilor!

Luați! Să-i dați lui Mister în cantonament!“, a strigat Lazăr, „dedicația“ pentru Burcă, acuzația că n-ar avea o atitudine bărbătească fiind evidentă. Nici antrenorul de la Dinamo n-a rămas dator și i-a strigat fostului său elev: „Ești slab! Foarte slab!“.

Ovidiu Burcă, un antrenor cu probleme la Dinamo.
Ovidiu Burcă, un antrenor cu probleme la Dinamo.

Dinamo, pe un butoi cu pulbere

Cu jucători neplătiți de mai bine de trei luni, Dinamo stă pe un butoi cu pulbere. Și tocmai a reziliat contractele jucătorilor Vasile Buhăescu, Ştefan Fara şi Alin Dudea. Cei trei au fost considerați „capul răutăților“ după o grevă organizată în semn de protest pentru neplata salariilor. În acest scandal, antrenorul Burcă s-a aliat cu conducerea și a criticat decizia elevilor săi de a refuza participarea la un antrenament.

Până la acest scandal, Burcă avusese un conflict cu Lazăr pe care l-a exclus din lot și l-a catalogat drept „un jucător neantrenabil“. Ce-i drept, se pare că în privința lui Lazăr, antrenorul dinamovist a avut dreptate din moment ce fostul său elev a ajuns în liga a treia, la CS Păulești. Unde va fi nevoit să joace fără salariu, în următoarea perioadă, după gestul său rușinos de sâmbătă. „L-am amendat drastic, în prima fază, cu reținerea salariului pe trei luni, urmând ca la a doua abatere să-i reziliem contractul. Lazăr are salariu de câteva sute de euro. Ne dezicem în totalitate de gesturile și declarațiile pe care le-a făcut“, a anunțat Daniel Iancu (director sportiv CS Păulești), potrivit gsp.ro.

Chiloții aruncați pe iarbă, în amicalul Dinamo - CS Păulești.
Chiloții aruncați pe iarbă, în amicalul Dinamo - CS Păulești.

Lazăr, făcut praf

Incidentul de la Buftea a fost comentat de diverși oameni din fotbalul românesc. La Orange Sport, Andrei Vochin, oficial FRF, a dat de pământ cu Vali Lazăr: „Am impresia că s-a încheiat cariera lui de jucător profesionist. Nu pot să cred că mai poate exista un club profesionist sau un antrenor care poate să accepte așa ceva“. La fel de revoltat a fost și fostul arbitru internațional, Ion Crăciunescu, în studioul Digi Sport: „E pentru prima dată când văd așa ceva în fotbal, de când sunt. N-am mai văzut o astfel de atitudine“.

Din păcate, singurul care n-a realizat penibilitatea gestului său a fost chiar Lazăr, foarte mândru la interviul de după meci: „A reuşit (n.r. - Ovidiu Burcă) să dea liderii vestiarului afară. N-a avut curaj să mă privească în ochi. Are impresia că e Dumnezeu pe pământ. Domnul psiholog (n.r. – aluzie la Burcă) nu e de vină pentru nimic. E un fel de Del Bosque în România“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite