Fotbalul românesc, în stare de şoc după transferul lui Stanciu la arabi: Ce au spus Belodedici şi Ilie Dumitrescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stanciu

Ajunsă pe locul 5 în prima ligă din Cehia, Sparta Praga se debarasează, treptat, de românii cu care a început acest sezon.

Primul care a plecat a fost Vătăjelu, trimis la echipa de pe locul 4, Jablonec. Acum, cehii l-au vândut şi pe Nicoale Stanciu (25 de ani), mijlocaş care, în ultimul sezon şi jumătate, a adunat 31 de meciuri şi 10 goluri în campionat cu Sparta. 

Internaţionalul român a fost cedat la Al-Ahli Jeddah, locul 4 în prima ligă din Arabia Saudită. Mutarea e o afacere excelentă din punct de vedere financiar, atât pentru cehi, cât şi pentru Stanciu. Luat de Sparta, în ianuarie 2018, pentru 3.750.000 de euro, mijlocaşul a fost vândut acum pentru zece milioane de euro! Probabil, cei de la Anderlecht îşi dau palme, în acest moment, în condiţiile în care ei l-au cumpărat pe Stanciu, în august 2016, pentru opt milioane de euro şi, ulterior, au pierdut aproape jumătate din această sumă, când l-au cedat la Sparta Praga!

Dacă şi Stanciu a dat o lovitură financiară, el urmând să primească un salariu stagional de aproape trei milioane de dolari, în schimb, din punct de vedere fotbalistic, el a făcut un mare pas înapoi. Ceea ce l-a întristat şi pe fostul mare internaţional, Miodrag Belodedici. „M-a surprins că a plecat în Orientul Mijlociu la vârsta asta. E valoros şi să plece de acum în ţările arabe mi se pare cam ciudat. Trebuie să te gândeşti şi când termini cu fotbalul ce ai câştigat. Nu câţi bani ai câştigat, ci ce ai realizat, câte trofee ai câştigat. Despre asta se vorbeşte după ce te laşi de fotbal. Banii putea să-i câştige oriunde, pentru că e un jucător talentat. Probabil că va fi monitorizat de cei de la echipa naţională, dar nivelul e mai jos“, a spus Belodedici pentru Telekom Sport.

Îmi aduc aminte că Stanciu a fost urmărit de Chelsea şi Gigi Becali a refuzat oferta, pentru că era prea mică. Toţi ne-am gândit că Belgia e o escală. Ne aşteptam pe mai departe la Bundesliga, la La Liga sau Premier League pentru Stanciu. Iar acum merge la arabi. Ilie Dumitrescu fost internaţional la Digi Sport  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite