Fotbal pe stomacul gol: „Doi inşi mănâncă trei crenvurşti“. Oţelul şi Ceahlăul sunt în situaţii de neimaginat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Adamescu a golit conturile la Oţelul
Dan Adamescu a golit conturile la Oţelul

Au fost două dintre formaţiile cele mai importante din provincie, gălăţenii fiind chiar campionii Ligii I în 2011, atunci când au primit peste 20 de milioane de euro de la UEFA. Acum însă, clubul e la „câteva ore de desfiinţare“.

Devalorizate de Dan Adamescu şi de italianul Angelo Massone, Oţelul Galaţi, respctiv Ceahlăul Piatra Neamţ sunt pe cale să fie şterse de pe harta fotbalului românesc.

Gălăţenii ocupă penultimul loc, iar nemţenii se află pe ultima poziţie a clasamentului în Seria I a ligii secunde. Iar lipsa rezultatelor sportive e direct legată de lipsa banilor.

„În acest moment, orele de viaţă ale echipei sunt numărate. Se număra în ore, nu în zile! Nu mai văd nicio soluţie, anunţul desfiinţării e iminent. Costurile sunt mari, ni se taie apa, ni se taie curentul, jucătorii sunt neplătiţi. Eu le mulţumesc că vin şi se antrenează, vin pe banii lor. Sunt jucători care nu sunt din Galaţi şi se află în situaţia de a-şi cumpăra trei crenvurşti să-i mănânce în doi inşi. E o situaţie ruşinoasă pentru un oraş aşa mare şi frumos ca Galaţiul“, a declarat preşedintele Cristi Munteanu pentru cotidianul local, „Viaţa Liberă“.

„Lagărul lui Massone“ la Piatra Neamţ

Situaţia e la fel de dificilă la Piatra Neamţ, după cum a scris prosport.ro într-un articol detaliat, intitulat „Lagărul lui Massone“.  

„Sunt câţiva copii care n-au bani să-şi cumpere un suc...şi nu sunt prea mulţi născuţi în Piatra Neamţ pentru a avea şansa să meargă acasă, la părinţi. Băieţii se adună seara şi fac chetă pentru a-şi cumpăra câte o pizza, iar alteori îşi cumpără paste carbonara. Pentru mine e un calvar, parcă sunt în altă lume, masa era masă şi la o echipă din Liga a 3-a la care am mai jucat“, a povestit un fotbalist sub protecţia anonimatului. 

Condiţiile de cazare oferite de club sunt groaznice, după cum a spus un alt jucător al nemţenilor: „Locuim la un fel de internat, nu avem căldură. Şi nici cablu! N-a fost nici apă caldă la hotel în ultimele zile, într-o zi au curs câteva picături şi de apă rece, suntem râşii lumii de-a dreptul. Sunt fix cam 13 grade în cameră. Eu îmi pun ceva mai gros pe mine şi mă descurc. Dar sunt mai norocos din alt punct de vedere. Chiar dacă nu am cablu, eu am internet nelimitat şi-mi umplu timpul uitându-mă la filme. Uite, spre exemplu, la ora asta, vizionez al şaptelea film. Bine că mai am bani de internet“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite