Fotbal de Dosarele X: un locuitor din Hârlău poate da lovitura dacă şi ultimul meci din Liga 1 se termină la egalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase egaluri s-au consemnat în primele şase meciuri ale Ligii I, un record greu de bătut. Un parior inspirat ar putea da lovitura dacă şi meciul dintre Poli Timişoara şi Pandurii se încheie tot remiză.

Campionatul nostru s-a reluat în ritm greoi, cu echipe fără vlagă încă din prima etapă.

„Numai noi suntem mai diferiţi, începem campionatul atât de devreme”, se plângea dinamovistul Rednic la capătul celui de-al şaselea rezultat de egalitate din cele şase meciuri, între ASA Târgu Mureş şi Dinamo. Într-adevăr, echipele din Liga lui Gino par obosite din prima etapă, lipsa de coeziune e evidentă, iar fotbaliştii par câteodată că aleargă cu pietre în buzunar.

Cu loturile nedefinitivate, cluburile încă ”se caută” după o celebră expresie a lui Cornel Dinu şi niciunul nu a reuşit să iasă din pluton. Niciodată nu s-a întâmplat ca în prima etapă a unui campionat să se înregistreze şase rezultate de egalitate. Au fost cel mult cinci, în 1971 şi în 1983, însă pe atunci etapa conţinea mai multe meciuri ca acum.

În această seară se va juca şi partida dintre Poli Timişoara şi Pandurii, ultima a primei runde. Dacă o echipă va reuşi  să câştige, atunci acea echipă e noul lider al Ligii I, altfel vor fi şapte rezultate de egalitate din şapte meciuri.

Buget bombat cu un leu pariat

Dacă un parior ar fi fost atât de inspirat încât să aleagă semnul “X” la primele şase meciuri din Liga I, ar fi prins o cotă de aproximativ 2.000. Asta înseamnă că un leu pariat i-ar fi adus 2.000 de lei, iar 5 lei suma de 100 de milioane de lei vechi.

 Există un bilet la o casă de pariuri din Hârlău, Iaşi, al unui parior care a pus “X” la toate meciurile din prima etapă a Ligii I. Cu o miză de un leu, el va încasa aproape 6.000 de lei (60 de milioane de lei vechi), dacă şi partida dintre Poli Timişoara şi Pandurii se va încheiat la egalitate.

Liga I valorează cât Messi şi Suarez

Care e până la urmă valoarea Ligii I? Loturile celor 14 echipe din Liga I sunt calculate de siteul specializat transfermarkt la suma totală de 131 de milioane de euro, mai puţin decât valorează doi fotbalişti de la Barcelona, Messi şi Suarez. Cel mai valoros grup îl are Steaua, cotat la 21 de milioane de euro, urmat de Astra (15 milioane de euro). Ambele cluburi au cunoscut o scădere improtantă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când Steaua valora 23, iar Astra 18, însă cea mai semnificativă descreştere s-a produs la Dinamo, de la 14 la 8 milioane de euro. De altfel, edificatoare pentru situaţia în care a ajuns Dinamo, în special, şi Liga I, în general, este preţul pe care „câinii roşii” i l-au fixat lui Marius Alexe, fotbalist de 25 de ani cu 8 selecţii la echipa naţională şi cu experienţă în Serie A: 200.000 de euro.

Liga I, etapa 1

FC Voluntari – CSMS Iaşi 1-1

Pârvulescu 30 / Grigorie 10

Astra Giurgiu – Chiajna 2-2

Budescu 45, Oros 48 / Purece 45, Oros 55 (autogol)

Viitorul – CFR Cluj 2-2

Cernat 33 (pen), 56 (pen) / Tade 12, Guima 15

Steaua – Petrolul 0-0

CSU Craiova – FC Botoşani 0-0

ASA Tg. Mureş - Dinamo 0-0

ACS Poli Tim. – Pandurii

Etapa viitoare

Vineri

Chiajna – Iaşi     18.30, Dolce, Digi, Look Plus

Dinamo – CSU Craiova 21.00, Dolce, Digi, Look TV

Sâmbătă

Petrolul – Voluntari    18.30 Digi, Dolce, Look Plus

Pandurii – Steaua        21.00, Digi, Dolce, Look TV, Antena 1

Duminică

CFR Cluj – ACS Poli  18.30, Digi, Dolce, Look Plus

Astra – ASA Târgu Mureş    21.00, Digi, Dolce, Look TV

Luni

FC Botoşani – FC Viitorul   21.00, Digi, Dolce, Look TV

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite