Fostul internaţional Vlad Moldoveanu revine în Liga Naţională de baschet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Moldoveanu. Foto: Vlad Moldoveanu via Facebook
Vlad Moldoveanu. Foto: Vlad Moldoveanu via Facebook

Fostul internaţional Vlad Moldoveanu, în vârstă de 32 de ani, a anunţat, marţi, că este pregătit să revină în Liga Naţională de baschet a României, pentru sezonul competiţional viitor. Campion în 2017 cu U-BT Cluj, Moldoveanu va evolua acum pentru CSO Voluntari în următorii doi ani.

Bucureşteanul a transmis că sezoanele 10 şi 11 ale carierei sale de profesionist îi aduc şi cea mai mare provocare de până acum, acceptând oferta unei echipe mai mici, dar cu ambiţii mari, care i-a transferat şi pe Ionuţ Georgescu, fost manager general la Steaua sau Sibiu, dar şi pe antrenorul sârb Sasha Ocokoljic. „Cred că am ajuns într-o fază a carierei în care trebuie să am mare grijă ca motivaţia să rămână la cote ridicate. Cu siguranţă, proiectul acesta mă motivează“, a scris Vlad Moldoveanu, pe reţelele de socializare.

Vlad Moldoveanu a evoluat în prima ligă a Greciei în sezonul 2019/2020, la Ifaistos Limnou, locul şase în momentul întreruperii competiţiei din cauza pandemiei de coronavirus. Ajuns în anticamera NBA în anii de Colegiu, Vlad Moldoveanu a evoluat de-a lungul timpului în Italia, Franţa, Estonia, Polonia, Grecia şi România. În palmaresul jucătorului de 2,06 m se regăsesc o ligă a Poloniei (2016), o ligă a Estoniei (2014), Cupa şi campionatul României alături de U-BT Cluj (2017), dar şi patru meciuri în NCAA şi 18 partide în Euroliga de baschet.

Sunt bucuros să mă alătur proiectului CSO Voluntari. Eu şi Ionuţ Georgescu vorbeam de câţiva ani buni să lucrăm în echipă şi uite că, în sfârşit, se întâmplă! Este probabil cel mai greu proiect al carierei, cea mai mare provocare: să ducem această echipă în topul Ligii Naţionale. Dar sunt sigur că se poate! Dacă nu credeam în asta, nu semnam. În al doilea rând mă bucur că mă întorc acasă, aproape de Bucureşti. Acolo m-am născut, acolo am crescut. Sunt fericit că spre finalul carierei să pot juca cu familia mea în sală, meci de meci, cel puţin partidele de pe teren propriu. Vlad Moldoveanu, într-un mesaj postat de noua sa echipă, CSO Voluntari
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite