Fostul director al FCSB, bulversat de Gigi Becali. Ultima decizie a patronului e inexplicabilă

0
Publicat:

Gigi Becali și-a făcut o obișnuință din a strica lucrurile exact când totul merge strună. A făcut-o mereu în ultimii 10 de ani și pare că nu s-a învățat minte.

Gigi Becali conduce FSCB după cum îl taie capul. Foto Sportpictures
Gigi Becali conduce FSCB după cum îl taie capul. Foto Sportpictures

Nu o face nici acum, când a decis să dea afară un jucător experimentat, pe Damjan Djokovic, de patru ori campion al României. Ba chiar să-și întărească rivalii, croatul fiind luat la câteva ore de Rapid, unde va pune umărul la cursa de urmărire a giuleștenilor. În plus, patronul FCSB l-a adăugat pe lista de transferuri pe Andrea Compagno, unul dintre atacanții de top din fotbalul românesc.

Damjan Djokovic a semnat cu Rapid, a fost prezentat de vișinii și s-a alăturat deja lotului lui Cristiano Bergodi în Turcia, locul de cantonament al echipei finanțate de Dan Șucu. Finanțatorul roș-albaștrilor a fost cel care i-a făcut vânt fotbalistului, ba chiar l-a plătit ca să plece. „I-am dat drumul! S-a făcut, da. El acum s-a înțeles cu Rapid. A plecat, ce mai contează în ce condiții? Cine să dea bani? Am dat eu 70.000 de euro“, a spus Gigi Becali, la DigiSport.

Mihai Stoica explică toanele patronului

Mihai Stoica, managerul FCSB, nu a privit cu ochi buni îndepărtarea croatului, explicând că îi pare rău, dar că nu se poate împotrivi toanelor lui Gigi Becali. „Băteam pe toată lumea cu el. A jucat 7 meciuri titular și a dat 3 goluri. Iar la mine e și subiectivismul, din moment ce l-am văzut că se antrenează atât de bine. Nu am avut nicio discuție cu el, dar declarațiile lui Gigi au început acum 3 luni. Azi l-a criticat, și mâine l-a scos din echipă“.

Andrea Compagno, scos la mezat

Un alt jucător aflat pe făraș la FCSB este Andrea Compagno. Atacantul italian a fost pus pe lista de transferuri și poate pleca pe 500.000 de euro, deși a fost adus pe o sumă de 3 ori mai mare în vara lui 2022, de la FCU Craiova. Deh, altă „afacere“ marca Becali.

„Compagno mi se pare unul dintre primii trei atacanți din Liga 1. În spatele acestor decizii stau și alte lucruri extrafotbalistice. Mai sunt situații când unul intră în dizgrația conducerii, pentru că altfel nu pot înțelege cum un jucător care marchează atât de multe goluri deodată nu mai capătă credit. Dincolo de toate, contează foarte mult tabela de marcaj și clasamentul.

Până acum a funcționat, dar, dacă ne uităm în ultimii 10 ani, n-au mai ieșit campioni, deci s-au făcut și greșeli. Vom vedea cum se va termina acest sezon, care mie mi se pare foarte interesant“, a comentat situația de la FCSB Narcis Răducan, fost director sportiv al roș-albaștrilor.

Cele mai importante transferuri din Superliga

FCSB: Luis Phelipe (Brazilia, Poli Iași), Baba Alhassan (Ghana, Hermannstadt)

CFR Cluj: Omar El Kaddouri (Maroc, liber de contract), Simao Rocha (Portugalia, Pacos Ferreira)

U Craiova: Pyry Soiri (Finlanda, HJK Helsinki)

Rapid: Florent Hasani (Kosovo, FK Tirana), Ermal Krasniqi (Kosovo, CFR Cluj) și Borisav Burmaz (Serbia, FK Vozdovac), Damjan Djokovic (Croația, FCSB)

Dinamo: Darko Velkovski (Macedonia de Nord, Al-Ettifaq)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite