Fosta gimnastă ungară Henrietta Onodi a suferit un atac de cord. Familia încearcă să strângă bani pentru recuperare: „Asigurarea nu acoperă costurile”

0
Publicat:

Familia fostei gimnaste ungare Henrietta Onodi, care a câştigat aurul la sărituri la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992, încearcă să strângă fonduri online după ce aceasta a suferit un atac de cord masiv şi are nevoie de o perioadă de recuperare extinsă, relatează Reuters.

Henrietta Onodi a câştigat aurul la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992 FOTO: X
Henrietta Onodi a câştigat aurul la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992 FOTO: X

Onodi, care a câştigat şi argintul la exerciţiul la sol la Barcelona (la sol aurul a fost câştigat de Lavinia Milpşovici), s-a retras în 1997. Ea a ajutat Ungaria să obţină medalii internaţionale într-o perioadă în care sportul era dominat de Uniunea Sovietică, România, China şi Statele Unite, scrie news.ro.

"Tot ceea ce a făcut pentru gimnastică şi pentru sport a fost incredibil de altruist, acum, este rândul nostru să o ajutăm în această perioadă de nevoie", a scris sora ei Barbara Onodi-Klausler pe GoFundMe, un site de crowdfunding, într-un apel postat vineri.

"Starea ei actuală va necesita îngrijire pe termen lung şi reabilitare extinsă pentru a o ajuta să îşi recapete sănătatea, iar asigurarea nu acoperă costurile", a spus ea.

Onodi-Klausler a declarat că sora ei, în vârstă de 50 de ani, s-a prăbuşit brusc în martie la un magazin alimentar din Florida, când se afla acolo cu cei trei copii ai săi. Onodi trăieşte în Statele Unite de mai mulţi ani.

"A fost stabilizată şi transferată la spital, unde s-a constatat blocarea aproape completă a arterelor sale. Heni a fost supusă imediat unei intervenţii chirurgicale pentru a-i salva viaţa", a scris Onodi-Klausler.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite