Forţe proaspete la Oţelul. Gălăţenii un buget mai mare decât cel al lui Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oţelul Galaţi are un buget de şapte milioane de euro sezonul acesta. FOTO Mediafax
Oţelul Galaţi are un buget de şapte milioane de euro sezonul acesta. FOTO Mediafax

Oţelul Galaţi a trecut peste greutăţile financiare din ultimele opt luni, odată cu preluarea clubului de către Dan Adamescu.

Noul acţionar majoritar la Oţelului Galaţi, Dan Adamescu, are planuri mari pentru echipa sa. Acesta va oferi în fiecare sezon câte 2,5 milioane de euro, Primăria Galaţi va sponsoriza clubul cu aproximativ 1,5 milioane de euro, iar cele două milioane încasate din drepturile de televizare vor rotunji veniturile gălăţenilor. 

De asemenea, sponsorii secundari ar putea mări fondurile Oţelului cu cel puţin 500.000 de euro, astfel încât echipa finanţată de Dan Adamescu va avea un buget de şapte milioane de euro.

Mai mult, Dan Adamescu este dispus să investească pentru crearea unui mediu propice performanţei: „Dacă echipa îşi revine şi reintră în lupta pentru cupele europene, voi suplimenta sumele pe care le voi vira“.

Veştile bune sunt şi la nivel de echipă, astfel încât fostul căpitan al gălăţenilor, Gabriel Paraschiv, ar putea debuta în acest sezon cu ocazia partidei cu FC Braşov, programată duminică. În vârstă de 34 de ani, fotbalistul s-a refăcut după accidentarea suferită în urmă cu o lună. Ultimul meci al lui Paraschiv jucat în tricoul Oţelului datează de acum patru luni, cu Rapid, în timp ce finalul campionatului trecut l-a prins la formaţia secundă, care activează în Liga a III-a.

Bugetele celor mai importante echipe din Liga I în sezonul 2011-2012

  • Rapid: 11 milioane €
  • FC Vaslui: 10,5 milioane  €
  • Steaua: 10 milioane  €
  • CFR Cluj: 10 milioane  €
  • Dinamo: 6 milioane  €
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite