Finală senzaţională la US Open. Nadal câştigă turneul, după o partidă în care Medvedev aproape a reuşit o revenire istorică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rafael Nadal câştigă pentru a patra oară turneul US Open, după o finală fabuloasă, în care Medvedev l-a împins până la limită pe spaniol, revenind în meci după ce a pierdut primele două seturi.

Rafael Nadal l-a învins pe Daniil Medvedev, 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4, după o partidă care a durat 4 ore şi 49 de minute.

Primele două seturi au fost câştigate de spaniol, iar după ce al doilea set a fost adjudecat într-o manieră impunătoare, părea că finala se va termina cu o victorie categorică, în trei seturi, a lui Nadal. Rusul Medvedev, însă, a reuşit o revenire uluitoare, căştigând următoarele două seturi.

În ultimul set, amândoi sportiviii au început să arate semne de oboseală, dar Nadal şi-a arătat experienţa şi calităţile excepţionale. După ce la 5-3, rusul a scos o minge de meci, părea din nou că Nadal i-a cedat iniţiativă, însă câteva puncte spectaculoase câştigate de spaniol l-au readus pe acesta în prim-plan, reuşind să se impună cu 6-4.

Pentru Nadal, acesta este al 19-lea titlu de mare slam din carieră. Daniil Medvedev a jucat în premieră într-o finală de turneu de mare slam.

Spaniolul a obţinut 3.850.000 de dolari şi 2.000 de puncte, iar rusul 1.900.000 de dolari şi 1.200 de puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite