Filip, de la sapă spre titlul de campion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Închizătorul“ gălăţenilor a locuit până la vârsta de 17 ani în satul bihorean Criştioru de Jos, acolo unde trebuia să se îngrijească de gospodăria părintească. Ioan Filip este surpriza lui Dorinel Munteanu pentru finalul sezonului. Mijlocaşul de 22 de ani a fost integralist în ultimele trei etape şi are şanse mari să fie titular şi mâine.

Puţini sunt cei care ştiu că Filip ascunde un trecut demn de un scenariu de film. Născut în satul Criştioru de Jos, din judeţul Bihor, mijlocaşul Oţelului a locuit la ţară până la vârsta de 17 ani. „Până acum cinci ani eram la sapă, la coasă, cu vacile sau caprele la păscut. Cum să-mi imaginez că voi ajunge atât de sus?", obişnuieşte să povestească Filip, care s-a apucat să joace fotbal la un nivel cât de cât organizat abia la 15 ani. Atunci a făcut parte din lotul echipei Minerul Ştei, care activa în liga judeţeană.

Transferat după începerea sezonului

Acolo a fost remarcat de către Florin Fărcaş, antrenorul care l-a transferat la Luceafărul Lotux Băile-Felix, formaţie pentru care a evoluat, în Liga a III-a, în sezonul 2007-2008. Au urmat doi ani petrecuţi la FC Bihor, în eşalonul secund. În vara lui 2010 şi-a depus un memoriu la FRF, pentru neplata unor salarii, fiind declarat jucător liber. A fost apoi la un pas să ajungă din nou în Liga a III-a, la Luceafărul, dar şansa i-a surâs la mijlocul lunii august. Deşi campionatul Ligii I începuse deja, de două etape, Filip a fost chemat să susţină probe de joc la Oţelul, la recomandarea impresarului Ionel Codoban. A fost păstrat până la urmă, iar la 5 noiembrie 2010 a şi jucat prima sa partidă în Liga I, contra Universităţii Craiova.

„Energizantul" Juve

După ce astă-iarnă Dorinel Munteanu i-a pus pe jucători să se uite la un rezumat al propriilor evoluţii din prima jumătate a campionatului, pentru a-i motiva să dea totul în retur, de această dată fotbaliştii gălăţeni vor viziona, înaintea partidei cu Timişoara, imagini din Oţelul - Juventus (1-0), din 1988 în Cupa UEFA. Partida va fi proiectată integral şi pe tabela de marcaj a stadionului, mâine, începând cu ora 18.00.

Se acuză de „sclavagism"

Marian Iancu şi Marius Stan şi-au continuat războiul declaraţiilor. „Iancu să se uite ce contracte le face jucătorilor, ca pe vremea sclavagismului. Jucătorii au semnat, fără să-şi dea seama, o clauză care-i opreşte să depună memorii la Ligă. Iancu îi plăteşte când are bani!", a spus Stan. „La Galaţi, Mariusică are un contract de vreo 17 ori mai mare decât cel mai bine plătit fotbalist al Oţelului. Acolo e sclavagism. Oţelul e o echipă falsă", a replicat Iancu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite