FIFA, explicații despre Bisht-ul purtat de Messi: Ce a semnificat momentul

0
Publicat:

Finala Mondialului din Qatar, Argentina – Franța 2-2 (3-3 după prelungiri și 4-2 după loviturile de departajare) a fost memorabilă, nu doar pentru că s-a jucat un meci electrizant pe arena „Lusail“, ci și datorită evenimentelor care au marcat festivitatea de premiere.

Emirul Qatarului, mulțumit după ce Messi, îmbrăcat în Bisht, a primit trofeul de la Infantino.
Emirul Qatarului, mulțumit după ce Messi, îmbrăcat în Bisht, a primit trofeul de la Infantino.

În primul rând, s-a vorbit despre gestul Emirului din Qatar de a pune Bisht-ul pe Lionel Messi, înainte ca acesta să ridice trofeul Cupei Mondiale deasupra capului. Acum, avem și prima reacție din partea FIFA legată de acest moment. Alisher Nikimbaev, manager de competiție la Mondialul din 2022, a vorbit pentru RB Sport din Rusia despre ideea de a-l îmbrăca pe căpitanul Argentinei în stil oriental.

Pentru qatarezi a fost foarte important ca Messi să fie învelit în Bisht, când avea Cupa Mondială în mână. Sigur că astfel de momente sunt planificate înainte. Nu vorbim doar despre o simplă haină națională, ci de o mândrie a lumii arabe. Practic, îmbrăcându-l pe Messi în Bisht, qatarezii l-au pus pe picior de egalitate cu Emirul. Această idee era foarte importantă pentru qatarezi. Dar să știți că și restul jucătorilor argentinieni se așteptau să primească câte un Bisht, drept amintire, în vestiar, după finală. Și li s-a îndeplinit dorința“, a povestit oficialul FIFA.

Alisher Nikimbaev, alături de trofeul Cupei Mondiale. FOTO: Twitter
Alisher Nikimbaev, alături de trofeul Cupei Mondiale. FOTO: Twitter

Alisher Nikimbaev a comentat apoi un alt moment controversat, apariția bucătarului turc, Nusret Gökçe (39 de ani), poreclit Salt Bae, pe gazonul stadionului „Lusail“ după finala Mondialului. Turcul i-a agasat pe jucătorii argentinieni și s-a băgat în poze, totul culminând cu momentul în care a luat el trofeul Cupei Mondiale! S-a spus că Salt Bae a putut intra pe gazon datorită prieteniei sale cu președintele FIFA, Gianni Infantino (52 de ani).

Tot ce s-a întâmplat după finală a fost, practic, o explozie de bucurie. În astfel de momente, e foarte greu să controlezi tot, mai ales când vorbim despre cineva care stătea în zona VIP-urilor. Ce-i drept, el (n.r. – bucătarul turc) nu trebuia să fie lăsat pe gazon și nu trebuia să pună mâna pe trofeu. Dar, repet, e imposibil să împiedici astfel de incidente, în totalitate“, a precizat Nikimbaev.

Bucătarul turc și-a făcut de cap cu trofeul Cupei Mondiale.
Bucătarul turc și-a făcut de cap cu trofeul Cupei Mondiale.

Acesta a lămurit și subiectul locurilor goale din tribune, atât în timpul finalei, cât și la alte meciuri ale Mondialului, în condițiile în care organizatorii au tot spus că meciurile sunt sold-out: „FIFA n-a încercat să păcălească pe nimeni. Într-adevăr, am văzut și eu locurile goale din tribune. Dar cred că s-a întâmplat așa pentru că sponsorii au primit multe bilete, dar n-au avut timp să le distribuie pe toate. În rest, că s-a spus că au fost suporteri plătiți în tribune... Nici vorbă de așa ceva! Au fost mulți indieni sau arabi, care au susținut diferite naționale, pentru simplul motiv că acești oameni trăiesc aici, în această zonă a lumii, și le-a fost mai ușor să facă rost de bilete și să vină la meciuri“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite