Ferencvaros, aproape calificată în semifinalele Ligii. În ce condiţii poate ajunge Oltchim în „careul de aşi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În grupa a 2-a principală din Liga Campionilor la handbal feminin, grupă din care face parte şi Oltchim, Fenerecvaros a câştigat pe teren propriu partida cu Krim Ljubliana, scor 30-26 şi este ca şi calificată în semifinale.

Deşi slovenele de la Krim au început mai bine partida de la Budapesta, având uneori avantaj şi de trei goluri pe tabelă, în partea a doua a întâlnirii gazdele au întors rezultatul. Împinse de la spate de un public fanatic, avid de handbal, Ferencvaros a marcat gol după gol şi a obţinut la final o victorie la patru goluri diferenţă, scor 30-26.

În urma acestui rezultat, Ferencvaros s-a instalat confortabil în poziţia de lider al clasamentului grupei a 2-a, având punctaj maxim din cele trei partide disputate. Oltchim e de-abia pe trei şi face deja calcule pentru cum ar putea ajunge în semifinale.

Prima şi cea mai importantă condiţie este ca vâlcencele să câştige toate cele trei meciuri pe care le mai au de disputat în grupă: acasă cu Krim, în deplasare cu Ferencvaros şi în deplasare cu Zvezda. Dacă Oltchim nu va câştiga toate meciurile, va avea nevoie de jocul rezultatelor pentru a merge mai departe.

Mai precis, din moment ce Ferencvaros pare scapată în câştigătoarea grupei, Vâlcea se va lupta cu Krim pentru locul al doilea. Pentru a prinde poziţia secundă, slovene trebuie să mai piardă cel puţin un meci şi acela poate fi contra Oltchimului în deplasare, dar diferenţa trebuie să fie mai mare de patru goluri în favoarea româncelor (la Ljubliana, Vâlcea a pierdut cu 24-28), caz în care locul doi ar reveni formaţiei lui Vestergaard.

Clasament grupa a 2-a principală:

1. Ferencvaros     3 3 0 0 87:74 6
2. Krim Ljubliana   3 2 0 1 84:86 4
3. Oltchim              3 1 0 2 75:76 2   
4. Zvenigorod        3 0 0 3 83:93 0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite