Federaţia Spaniolă de Rugby a cerut oficial rejucarea meciului cu Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut rejucarea meciului cu Belgia, condus de un arbitru român şi pierdut, scor 10-18, care a dus la calificarea României la Cupa Mondială din 2019.

FER speră că World Rugby va permite rejucarea meciului, având în vedere că „imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci”.

Forul spaniol reafirmă că a cerut încă din februarie schimbarea brigăzii române de arbitri la meciul cu Belgia, dat fiind că România şi Spania se aflau în luptă directă pentru un loc la Cupa Mondială.

„Faptul că arbitrul a fost român şi că federaţia română a avut interes în acest rezultat distruge orice premisă de imparţialitate", susţine FER.

FER notează că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei Spaniei.

Comitetul pentru arbitri din cadrul Rugby Europe se va reuni, vineri, la Poznan, pentru a viziona meciul.

Echipa naţională de rugby a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.

Ibericii consideră că victoria Belgiei în faţa Spaniei l-a avut ca "autor” pe arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Arbitrul a tăiat acţiunile de atac ale Spaniei şi le-a permis belgienilor să placheze în aer, au acuzat jurnaliştii de la cotidianul spaniol Marca.

Mai mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare au postat mesaje în care se declară consternaţi de delegarea unui arbitru român la partida de la Bruxelles şi îl acuză pe Octavian Morariu, preşedintele Rugby Europe, forul continental de profil, de "manevre" pentru calificarea României.

Rugby Europe, for condus de Octavian Morariu, a dat publicităţii, duminică, un comunicat, după scandalul izbucnit în urma meciului Belgia - Spania, în care precizează că delegările arbitrilor au fost făcute înaintea turneului Rugby Europe Championship.

World Rugby, organismul care guvernează rugbiul în 15 şi care organizează Cupa Mondială, s-a sesizat după scandalul de la meciul Belgia - Spania, arbitrat de un român şi a cerut detalii forului european, Rugby Europe, condus de Octavian Morariu.

„Deşi World Rugby nu deleagă arbitri pentru Rugby Europe Championship, este în contact cu Rugby Europe pentru a înţelege contextul evenimentelor legate de meciul dintre Belgia şi Rusia de la Bruxelles, care a avut şi un rol important în stabilirea unei echipe calificate la Cupa Mondială din 2019", se arată într-un scurt comunicat, publicat pe Twitter.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite