Federaţia Română de Judo continuă războiul cu un antrenor pe care l-a concediat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozmin Guşă conduce Federaţia Română de Judo
Cozmin Guşă conduce Federaţia Română de Judo

Forul condus de Cozmin Guşă a avut o reacţie dură, după un prim verdict venit în procesul pe care îl are cu Adrian Croitoru.

Concret, Croitoru a câştigat daune morale, în valoare de 100.000 de euro, pentru că ar fi fost concediat, în mod abuziv, de către Federaţia Română de Judo (FRJ) din funcţia de antrenor al lotului Olimpic masculin de seniori. 

Cum hotărârea nu e definitivă, FRJ o va contesta, după cum a anunţat pe site-ul oficial.

Iată comunicatul publicat de FRJ:

RJudo a luat azi notă de admiterea parţială a contestaţiei în decizia finală a Curţii de Apel Braşov, în procesul intentat de către fostul antrenor Adrian Croitoru, dar consideră decizia ca fiind incorectă, şi aducătoare de prejudicii importante activităţii sportivilor şi antrenorilor din judo-ul românesc. 

Prin urmare, la propunerea preşedintelui Cozmin Guşă, directoratul FRJudo a decis să procedeze la contestarea în anulare a deciziei menţionate, având şi elementele necesare pentru a solicita revizuirea procesului. În acelaşi timp, adunând pe durata termenelor procesuale suficiente dovezi ce implică incorectitudinea celor 3 judecătoare din Braşov , directoratul FRJudo a mandatat avocatul ce ne reprezintă pentru a formula plângere penală împotriva acestora la SIIJ, pentru infracţiunea de abuz în serviciu. 

Această decizie din procesul Croitoru versus FRJudo, unică în istoria speţelor similare din justiţia românească, a fost reclamată în urmă cu câteva luni şi la CSM, aşteptând un răspuns şi din partea acestei instituţii a statului român. 

Avertizăm că această decizie incorectă periclitează în mod grav activitatea unei entităţi a statului român, cum este FRJudo, prejudiciind direct activitatea sportivilor şi antrenorilor noştri, în beneficiul unor profitori conjuncturali dovediţi ca atare de-a lungul carierei lor, dar şi în speţa în cauză.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite