Federația de Tenis învinge Ministerul Sportului în instanță: Decizia redeschide „robinetul“ cu bani

0
Publicat:

Instanţa supremă a României, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a desfiinţat ca nelegal şi abuziv actul Ministerului Tineretului şi Sportului din 2017, prin care această instituţie publică a decis sistarea finanţării Federaţiei Române de Tenis, se arată într-un comunicat al FRT.

George Cosac, președinte FRT. FOTO: Arhiva Adevărul
George Cosac, președinte FRT. FOTO: Arhiva Adevărul

"Înalta Curte decide în mod definitiv că Ministerul Sportului a încălcat legea prin sistarea finanţării Federaţiei Române de Tenis în 2017. Comunicată recent, motivarea Deciziei civile nr. 5211/2.11.2021 evidenţiază pe larg grava nelegalitate comisă în 2017 de ministerul care se ocupă de sportul naţional, hotărâre care a avut un impact negativ uriaş asupra dezvoltării sectorului juvenil al tenisului românesc. La 5 ani distanţă de la momentul sistării finanţării, este dovedit definitiv că dreptatea a aparţinut Federaţiei Române de Tenis, care a fost victima unui abuz al autorităţii. Motivarea acestei hotărâri judecătoreşti definitive constituie totodată un reper important în materia funcţionării federaţiilor sportive. Este tranşat acum de instanţa supremă a României faptul că teoriile îndelung repetate de contestatarii de profesie ai federaţiei au fost şi sunt greşite'", e un fragment din comunicatul de presă al federaţiei.

Federaţia Română de Tenis (FRT) menţionează, totodată, că a demarat deja în faţa Curţii de Apel Bucureşti executarea silită a Ministerului Sportului pentru plata sumelor reţinute pe nedrept, la care se adaugă dobânda legală penalizatoare.

"Aceşti bani vor fi investiţi primordial în dezvoltarea sectorului juvenil, în încercarea de a repara pe cât posibil prejudiciile produse în decursul acestor 5 ani prin blocarea nedreaptă a finanţării tenisului românesc", se mai arată în comunicatul FRT.

Federaţia Română de Tenis nu a primit finanţare de la bugetul de stat, în perioada 2017-2020, din cauza problemelor juridice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite