Faze de cascadorii râsului cu Anghel Iordănescu. Prostiile pe care le-a spus „Tata Puiu“ în ultimul său mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cel de-al treilea său mandat la cârma naţionalei, început în octombrie 2014, Anghel Iordănescu a ieşit în evidenţă mai degrabă prin gafele sale. „Adevărul” vă prezintă o selecţie a momentelor hilare care l-au avut în prim-plan pe selecţionerul de 66 de ani.

1. Noiembrie 2014. Conferinţa de prezentare a noului selecţioner şi a echipei sale, înaintea partidei cu Irlanda de Nord. Mai întâi, Iordănescu l-a prezentat pe Viorel Moldovan ca fiind „Viorel Moldoveanu”, deşi fostul atacant a evoluat enorm sub comanda „Generalului” la echipa naţională, în anii '90. Apoi, tehnicianul a uitat că meciul se dispută a doua zi: „Vom avea un adversar greu de întâmpinat azi... (pauză) Pardon, mâine!”.

2. Noiembrie 2014. Selecţionerul îl convocase de urgenţă pe Adi Popa, din cauza unei accidentări a lui Cristi Tănase, pentru amicalul cu Danemarca. Numai că ziariştilor le-a spus altceva: „L-am chemat în regim de urgenţă pe Popa, în urma accidentării lui Torje”. Aceeaşi conferinţă, un alt moment penibil. Selecţionerul trebuia să-l prezinte pe Mihai Alexandru Roman, fotbalist la Pandurii Tg. Jiu, pe care-l convocase în premieră şi care se afla în stânga lui Iordănescu: „Mai avem un jucător la lot. Este vorba de...am mai adus un jucător pentru a completa...lotul, mă rog...”. În tot acest timp, Roman arunca priviri nedumerite către selecţioner, aşteptând să i se pronunţe numele, lucru care nu s-a mai întâmplat.

3. Ianuarie 2015. Anghel Iordănescu a fost primit de Carlo Ancelotti în cantonamentul echipei Real Madrid. Ospitalier şi glumeţ, italianul a evocat finala Cupei Campionilor din 1989, AC Milan – Steaua 4-0, când Iordănescu se afla pe banca bucureştenilor. „M-a întrebat la stadion dacă îmi mai amintesc când m-a bătut şi nu ştiam la ce se referea. Eu mă gândeam că a fost la vremea respectivă antrenorul lui Milan, dar el făcea referire la faptul că a jucat şi mi-a şi specificat: «Am primit sarcină să-l marchez pe Hagi»”, a povestit nonşalant Iordănescu.

4. Martie 2016. Iordănescu a susţinut o conferinţă de presă înaintea partidelor amicale cu Lituania şi Spania. „Se putea juca Pandurii - Dinamo vineri sau sâmbătă ca să câştige o zi şi Pintilii, Săpunaru, să câştige o zi şi Ropotan sau Steliano Filip”, a fost gafa comisă de „General”, care a uitat că Mihai Pintilii era jucătorul Stelei. După meciul cu Lituania, Iordănescu i-a greşit numele şi marcatorului unicului gol, Nicuşor Stanciu: „Am avut jucători care au debutat şi ţin să-l remarc aici pe Nicuşor Stancu”. „Spania e Spania, Spania e campioană mondială (n.r. – ultima deţinătoare a trofeului este Germania), Spania va veni la Bucureşti cu toate vedetele”, a mai spus selecţionerul, uitând că meciul era programat la Cluj.

5. Mai 2016. Selecţionerul a susţinut o conferinţă de presă înaintea partidei cu RD Congo şi i-a confundat pe adversari cu naţionala Coastei de Fildeş. “Congo e campioana Africii, trebuie să o tratăm cu mare respect şi atenţie”, a spus Iordănescu, uitând că RD Congo a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni, dar în anii 1968 şi 1974.

ANALIZĂ Avem fotbalul pe care îl merităm dar nu recunoaştem asta!

VIDEO Noul imn al naţionalei României, după eşecul de la Euro 2016

Tricolorii, aşteptaţi cu fluierături în ţară. Când aflăm numele noului selecţioner

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite