Falimentul lui Adi Mutu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o zi înainte de a împlini 32 de ani, Adi Mutu a rămas fără echipă, este permanent hărţuit financiar, iar viitorul său fotbalistic e incert. Dator vândut englezilor de la Chelsea după cazul „Cocaina“ (peste 17 milioane de euro), Mutu se poate alege cu o notă de plată şi din partea Fiorentinei.

Ioan Becali: „Ruptura dintre Mutu şi Fiorentina este totală!"

Mutu şi-a pus cenuşă-n cap!

Mihajlovici îl dă ca exemplu pe Mutu

Nu mai este cale de întors! Comunicatul clubului italian după fuga românului din cantonament va deschide noi procese. „Îi vom solicita despăgubiri pe cale disciplinară şi civilă", au spus oficialii „viola". La fel ca Chelsea în 2004, Fiorentina se simte trădată. „Mutu nu va mai juca la noi şi va plăti pentru gestul său", a confirmat preşedintele toscanilor, Andrea Della Valle. Aşadar, „Fenomenul" din Florenţa va trece mâine graniţa celor 32 de ani în cel mai rău mod cu putinţă: fără echipă şi cu buzunarele ameninţate să se golească complet!

O mânî de ajutor de la Hagi

Ce se mai poate întâmpla pentru ca Adi Mutu să-şi salveze finalul carierei, dacă nu cumva „Briliantul" se va gândi să-şi agaţe ghetele-n cui încă de-acum? Un transfer în această perioadă de „mercato" ar fi o nesperată mână de ajutor pentru Mutu. Însă cine ar fi dispus să arunce cu bani pentru un jucător cu atâtea probleme? Poate doar Gică Hagi, din Turcia zvonindu-se că fraţii Becali sunt în negocieri avansate cu başkanii de la Galatasaray. Discuţiile se învârtesc în jurul banilor, pentru că Fiorentina ba vrea, ba nu vrea să-l lase să plece gratis. „Dacă nu vor, atunci n-au decât să-i plătească în continuare vreo opt milioane de euro pentru un an şi jumătate", a atacat impresarul Giovani Becali, încercând să-i sperie pe italieni.

Mutu vrea în Italia sau în State

Ţinând cont şi de aspectele familiale, Mutu nu pare dispus să părăsească Italia. De altfel, pentru a rămâne în Cizmă, românul ar fi acceptat să joace şi la modesta Cesena, dorinţă de la care a pornit întreg scandalul. „Glumeşti?", l-au întrebat colegii de echipă, stupefiaţi de opţiunea decarului lor, gruparea din Romagna fiind una cu resurse financiare limitate.

Planul lui Mutu era însă altul. Dacă ar fi plecat acum la Cesena, ar fi avut meciuri în picioare, iar la vară putea prinde un contract avantajos din postura de jucător liber. Eventual în Statele Unite ale Americii, acolo unde se simte ca acasă. Negocierile cu Cesena erau legate şi de prietenia lui Mutu cu directorul sportiv de acolo, cei doi colaborând în urmă cu şapte ani la Parma. Dacă înaintea ultimei ieşiri necontrolate a lui Mutu, suporterii Fiorentinei considerau în proporţie de peste 60 la sută că românul ar fi o pierdere pentru echipă, acum lucrurile au luat o întorsătură radicală. Astfel, într-un sondaj realizat pe site-ul fiorentina.it, 70 la sută din fanii „viola" consideră că aventura „Fenomenului" la Florenţa trebuie să se încheie cât mai repede.

Becali, dezvăluiri incendiare

Impresarul lui Adi Mutu va susţine azi o conferinţă de presă (14.00, la hotelul Four Seasons din Florenţa), în care a promis dezvăluiri incendiare despre situaţia de la Fiorentina şi despre relaţia pe care preşedintele Della Valle o are cu jucătorii.

"Mutu a fost neprofesionist. Nici dacă ar fi cel mai bun jucător din lume nu l-aş mai păstra."
Sinişa Mihajlovici antrenor Fiorentina

"Suntem supăraţi pe Mutu nu neapărat pentru gestul său ci pentru că ne-a părăsit într-un moment greu."
Andrea Montolivo mijlocaş Fiorentina

Zece golănii care i-au distrus cariera „Briliantului"

1 În septembrie 2004 a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping efectuat la Chelsea, fiind suspendat şapte luni şi „amendat" de englezi cu nu mai puţin de 17 milioane de euro.

2 În septembrie 2006 a fost acuzat de un chelner din Constanţa că l-a agresat fizic în timp ce lua masa cu colegii de la naţională.

3 În octombrie 2009, după „dezastrul" naţionalei de la Belgrad, 0-5 cu Serbia, Mutu a plecat la Novi Sad, fără a spune cuiva, unde era invitat la o petrecere organizată de patronul Vojvodinei, un interlop local. A revenit a doua zi în cantonament în jurul orei 5 dimineaţa, şi-a făcut bagajele şi a plecat spre Florenţa. Atitudinea sa l-a dezamăgit profund pe selecţionerul Răzvan Lucescu, care de atunci nu l-a mai chemat la naţională.

4 În decembrie 2009 a bătut un cetăţean libanez într-un local de lux din Florenţa aproape de zorii zilei. În acel moment se afla în refacere după o accidentare la meniscul genunchiului drept.

5 În ianuarie 2010, deşi a început anul cu şapte goluri în şase meciuri, CONI a anunţat la 29 ianuarie că Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină, după teste efectuate la 10 şi la 20 ianuarie. „Briliantul" a jucat ultimul meci oficial la 24 ianuarie (la Palermo) şi a fost suspendat provizoriu, până la decizia finală.

6 În februarie 2010, Mutu se relaxa acasă la socri, în Republica Dominicană. Între timp, o televiziune italiană filma un documentar despre viaţa sa la Piteşti, iar în Italia primea amenzi totalizând 28.000 de euro de la Fiorentina pentru bătaia cu cetăţeanul libanez din decembrie 2009, pentru că a fumat o ţigară la stadion şi pentru că a pătat imaginea clubului.

7 În martie 2010, mai exact la 3 martie, au avut loc audierile în „dosarul sibutramina". Procurorii antidoping italieni au decis că nu e vorba de recidivă, după scandalul cu cocaină din 2004. Atacantul este surprins de paparazzi în acelaşi hotel cu Bianca Drăguşanu, de unde s-a născut un nou scandal mediatic.

8 În aprilie 2010, pe data de 19, tribunalul antidoping l-a suspendat nouă luni. Românul a fost iar un subiect de top pentru mass-media, după un scandal cu doi indivizi care i-au făcut avansuri soţiei sale într-un local din Florenţa.

9 În octombrie 2010, Mutu a bătut un chelner Berat Racaj (foto) într-un local din Florenţa. Românul n-a recunoscut iniţial scandalul. Colegiul arbitral a aprobat cererea Fiorentinei de a reduce la jumătate salariul său pe perioada suspendării. „Briliantul" a pierdut astfel 750.000 de euro, şi de bucurie că i-a expirat suspendarea şi-a achiziţionat un automobil Range Rover, în valoare de 100.000 de euro.

10 În decembrie 2010, după ce a stat foarte puţin la petrecerea de Crăciun organizată de club, Mutu a ratat a doua zi antrenamentul Fiorentinei, minţind că a plecat în Republica Dominicană.

Ameninţat cu o nouă suspendare

Dacă luna ianuarie va trece fără ca Mutu să-şi găsească echipă, atunci lucrurile se complică şi mai tare. Românul va rămâne jucătorul Fiorentinei, cu care mai are contract până în vara lui 2012. Italienii vor fi nevoiţi să-i plătească salariul imens, de două milioane de euro anual, iar cele două părţi se vor afla într-un război continuu. Astfel, Fiorentina va încerca să-şi recupereze pagubele pe cale legală, printr-o suspendare a jucătorului şi printr-o sancţionare pecuniară a acestuia. În acest caz, „răzbunarea" italienilor va dura până în vară, când Mutu va primi, probabil, permisiunea de a pleca fără nicio pretenţie financiară.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri