Explicaţiile oficialilor după ratarea obiectivului României la CM Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a încheiat Campionatul Mondial de la Moscova fără nicio medalie şi cu trei clasări în finalele probelor disputate în Rusia.

„O medalie şi trei finale era obiectivul fixat de mine după ce am devenit preşedinte. Din păcate nu am reuşit să îl îndeplinim din cauza mai multor motive. Am avut patru finalişti, un loc 6, un loc 7. Marian Oprea mai are încă un cuvânt de spus. Dacă nu se accidenta cred că putea scoate chiar o medalie. Asta este deocamdată. Va trebui să schimbăm multe, în special la disciplină şi să le acordăm condiţii atât sportivilor, cât şi antrenorilor. Va trebui să facem schimbul de generaţii, să venim cu atleţi noi, cu altă metalitate. Peste doi ani în mod cert vom avea o medalie“, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Ion Sandu.

Marian Oprea a obţinut duminică, în finala probei de triplusalt, cea mai bună clasare a „tricolorilor“, ocupând locul şase din 12 posibile. Românul a comentat rezulatul său: „Când sari mai prost decât în calificări egal dezastru. Mă aşteptam să sar mai mult sau cel puţin cât în calificări. Sunt nemulţumit. În privinţa locului nu neapărat, pentru că locul patru sau locul şase e cam acelaşi lucru. Iar pentru o medalie ar fi fost destul de dificil. Nu e un obiectiv îndeplinit, dar îl luăm ca pe un progres faţă de anul trecut şi faţă de ratarea calificării la Jocurile Olimpice. Acum pot sări într-o finală la Campionatele Mondiale fără probleme. Privim partea bună a lucrurilor şi încercăm să progresăm. Nu prea au fost rezultate în ultimii ani, nici acum nu sunt, dar asta nu înseamnă că locul şase e mai bun. Este doar o finală. Noi speram la mai mult. Din nefericire nu cred că se îndreaptă lucrurile prea curând. E posibil să vină o medalie peste doi ani la Campionatele Mondiale“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Bilanţul României la CM Moscova. Ce a făcut Marian Oprea în finala probei de triplusalt

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite