EXCLUSIV. VIDEO. Vezi cum Maradona l-a „demis“ pe Ion Marin în vară, iar acum românul s-a revanşat.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul lui meci pe banca noii sale echipe, „Săpăligă“ i-a dat argentinianului o bătaie de i-a sunat apa în cap: 5-0!

VIDEO: Povestea victoriei lui Ion Marin în faţa lui Diego Maradona

„Adevărul": Cum aţi ajuns la Dubai Club?

Ion Marin: Echipa asta, anul trecut, abia s-a salvat de la retrogradare. Anul ăsta, eu sunt deja al treilea antrenor, deşi n-au jucat decât patru meciuri, iar campionatul nici n-a început. Pe primul antrenor l-au dat afară în timpul pregătirilor, al doilea a fost demis după primele trei meciuri din Cupa „Etisalat", iar acum m-au pus pe mine.

Şi de când aţi preluat echipa?

Luni am ajuns la antrenamente şi am făcut cinci şedinţe până sâmbătă, când am jucat cu Al-Wasl, echipa lui Maradona.

Şi cum de aţi transformat o echipă care fusese ciuca bătăilor până atunci, într-una care a câştigat cu 5-0?

Spre norocul meu, am apucat să văd ultimul meci al echipei lui Maradona pe DVD. Am văzut că au bătut cu 3-0, dar adversarul nu le-a pus probleme. M-am gândit că, dacă e tot să mă umfle, măcar să fac şi eu ceva. În cinci zile, i-am învăţat pe ai mei să facă un singur lucru: pressing!

Şi a venit meciul...

Ăştia ai mei au făcut un pressing de i-au înnebunit pe ăia ai lui Maradona. Nu i-au lăsat să joace. Bine, am fost şi inspirat că am schimbat portarul titular, care era un gafeur! L-am înlocuit cu rezerva lui şi mi-a ieşit. Băiatul a scos două mingi grele în primele zece minute. A contat mult. După pauză, i-am călărit. Le-am dat cinci, dar am ratat şi patru ocazii singur cu portarul.

Am văzut că nu prea v-aţi bucurat la goluri...

M-am bucurat la primele două. După aia, am stat cuminte că mă gândeam şi la ăla (n.r. - Maradona), care a fost uriaş ca jucător, dar, ca antrenor, nu vreau să mă pronunţ că nu e treaba mea. Cert e că nu i-a picat bine rezultatul ăsta. Săracu', a învăţat româneşte după meciul cu noi.

Aţi vorbit cu el? Aţi făcut poze?

N-am făcut nicio poză. A făcut Gică Mihali. Înainte de meci, am dat mâna şi atât. După, am stat puţin de vorbă. Mi-a zis: „M-ai surprins! Nu mă aşteptam să schimbi echipa în cinci zile. Unde ai lucrat înainte?". I-am spus că am fost în Arabia Saudită şi de aceea cunosc fotbalul din zonă. Mi-a urat noroc şi s-a dus la conferinţă. Era supărat, dar a încercat să-şi ascundă nervii. Am înţeles că la conferinţă s-a luat de jucători, de conducătorii clubului şi le-a mai cerut bani pentru transferuri.

În vestiar, bănuiesc că a fost sărbătoare...

Jucătorii au început să danseze şi să strige: „Banii, banii!" Am înţeles că şi-au primit, deocamdată, salariile, iar luni (n.r. - azi) urmează să încaseze şi primele de joc.

Şi dumneavoastră?

Eu nici n-am savurat victoria asta. În primul rând, mi-e frică să nu ne sară ăştia la gât şi să aibă pretenţii să batem aşa în fiecare meci. Aici, oamenii se aprind repede. În Arabia Saudită, în primul sezon, obiectivul a fost salvarea de la retrogradare. L-am îndeplinit, iar în sezonul următor mi-au cerut să duc echipa în Liga Campionilor. Am făcut şi asta, dar tot m-au dat afară.

300 de mii de dolari e salariul lui Ion Marin la Dubai Club. În Emirate, „Săpăligă" îi mare are în staff pe Gheorghe Mihali şi pe Ion Răuţă.

„Săpăligă" trebuia să fie în locul lui Diego

Şeicii de la Al-Wasl Dubai au motive suplimentare să fie supăraţi după înfrângerea categorică în faţa trupei lui Ion Marin . Înainte de startul sezonului, arabii se înţeleseseră cu tehnicianul român, însă, au renunţat la el pentru a-l lua pe Maradona!

„Mi-au zis că vor să fac la Al-Wasl ce am făcut la Al-Ittifaq pe care am luat-o de la retrogradare şi am calificat-o în Liga Campionilor Asiei. Ne-am înţeles asupra contractului, totul era gata, trebuia să semnăm doar actele, dar s-au sucit pe ultima sută de metri", ne-a povestit Ion Marin. „Mie voiau să-mi dea un salariu chiar mic pentru zona asta a lumii, iar în Maradona au aruncat cu bani. Din ce am înţeles, are un staff format din 17 oameni şi câştigă vreo cinci milioane de euro pe sezon. Asta e viaţa. Le-a intrat în cap să aducă un nume mare pe bancă şi nu s-au mai uitat la bani şi au uitat şi de mine", a adăugat „Săpăligă".

Hattrick Rădoi

Etapa a patra din Cupa „Etisalat" a fost cu noroc pentru români. Nu numai echipa lui Ion Marin a învins, dar şi cea a lui Cosmin Olăroiu. Al-Ain s-a impus cu 4-2 în faţa celor de la Al-Jazira, campioana Emiratelor, într-un meci în care Mirel Rădoi a înscris de trei ori. Primele două goluri au fost din penalty, iar ultimul din lovitură liberă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite