Europene de baschet cu 24 de echipe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Internaţională de Baschet, zona Europeană (FIBA Europe), a decis duminică creşterea numărului de echipe participante la turneul final al Campionatului European masculin, de la 16 la 24.

Ca o consecinţă a acestei măsuri, forul european a modificat şi sistemul de calificare, eliminând diviziile valorice care existau până în prezent. Astfel toate naţionalele europene vor participa la preliminariile pentru calificarea la Eurobasket 2013, primul turneu final care se va supune noilor reguli.

Măsura oferă o şansă în plus naţionalei României, care a evoluat de mai bine de un deceniu în a doua divizie valorică, ratând în mai multe rânduri şansa de a promova în elita europeană. Tricolorii vor putea lupta astfel direct pentru calificarea la Eurobasket.

În ceea ce priveşte competiţia similară feminină, aceasta se va disputa în continuare cu 16 echipe. La feminin, România se află în prima grupă valorică, acolo unde a rămas în urma barajului disputat în luna ianuarie a acestui an.

Board-ul FIBA Europe, din care face parte şi Carmen Tocală, preşedintele FR Baschet, a mai adoptat şi o regulă privind loturile echipelor naţionale la turneele finale. Conform acestei reglementări, antrenorii vor putea să deplaseze 14 jucători la turneele finale, masculine şi feminine, fiind obligaţi să îi înscrie pe cei 12 baschetbalişti oficiali cu doar o oră înaintea fiecărui joc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite