EURO 2023 U21. Spania trimite România definitiv „acasă”. Cel mai rapid gol de la Campionatul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a trecut miercuri de România cu 3-0, în urma unei prestații ”extraterestre”, Spania a arătat sâmbătă seară, contra Croației, că este de fapt o echipă pământeană și că doar jucătorii noștri i-au făcut mai mari decât sunt.

Croația U21, învinsă de Spania U21, părăsește Euro 2023 după faza grupelor. Foto Sportpictures
Croația U21, învinsă de Spania U21, părăsește Euro 2023 după faza grupelor. Foto Sportpictures

Deși au învins și s-au calificat deja în ”sferturile” Campionatului European de tineret, ibericii nu au repetat evoluția excelentă din fața ”tricolorilor”. Au marcat după 20 de secunde - cel mai rapid gol de la Euro 2023, prin Abel Ruiz, după care au fost chinuiți de croați în Giulești, pe stadionul Rapidului. Spaniolii au rezistat cu brio asalturilor adversarilor, s-a impus cu 1-0 și au obținut repede calificarea în ”sferturile” Euro 2023 U21, după primele două partide din grupă. 

Astfel, au năruit speranțele minime ale României de a trece de grupa de la Campionatul European de tineret, elevii lui Emil Săndoi având nevoie de rezultate miraculoase pentru a merge în fazele superioare ale turneului final găzduit de România și Georgia.

Meci cu Croația, pentru palmares 

Și croații și-au luat adio de la calificare, după două rezultate la fel de dezamăgitoare: 0-2 cu Ucraina U21 și 0-1 cu Spania U21, urmând ca marți să să joace, de la 21.45 (TVR 1), meciul pentru evitarea ultimului loc din grupă. Pentru a spăla rușine și a depăși Croația U21, România U21 are nevoie de victorie.

Croații mai puteau avea speranțe la calificare după ce, în meciul direct de miercuri, ucrainenii au folosit doi fotbaliști fără drept de joc, care evoluaseră într-un interval de mai puțin de 48 de ore în două meciuri, contrar regulamentului FIFA. Numai că aceștia nu au depus contestație în 12 ore după finalul partidei, astfel că rezultatul a rămas cel înregistrat pe terenul de joc, 2-0 pentru țara vecină.   

Spania U21 - Croația U21 1-0

A marcat: Abel Ruiz (1)

Spania U21: Tenas - V. Gomez, Paredes, Pachecho, Miranda - Baena, Blanco - Sancet - Rodri, A. Ruiz, S. Gomez. Antrenor: Santi Denia

Croația U21: Kotarski - Sigur, Franjic, Perkovic, Krizmanic - Sego, Baturina, Bulat, Prsir, Frigan - Beljo. Antrenor: Dragan Skocic

Stadion: Giulești

Clasamentul din grupa României

1. Spania             2            4-0        6

2. Ucraina            2            3-0        6

3. Croația            2            0-3        0

4. România          2            0-4        0

Ultimele meciuri din grupă

Marți, ora 21.45

România - Croația

Spania - Ucraina

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite