Euro 2020, sferturi: Italia îngenunchiază Belgia, se califică în semifinale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
italia

În cel mai aşteptat meci al sferturilor de finală de la Euro 2020, reprezentativa Italiei a învins naţionala de pe locul 1 în clasamentul FIFA, Belgia, scor 2-1 (2-1), şi s-a calificat în faza următoare a competiţiei.

Ambele echipe care s-au înfruntat pe „Allianz Arena“ din Munchen mărşăluiseră în grupe, unde strânseseră fiecare câte trei victorii. În optimi însă, atât Italia, 2-1, după prelungiri, cu Austria, cât şi Belgia, 1-0 cu Portugalia, arătasera ca nişte garnituri de duzină.

Vineri seara însă, cele două naţionale au oferit un meci excelent, demn de supranumele atribuit înainte de începerea partidei - „finala din sferturi". 

Italia a fost mai periculoasă în debutul partidei şi a reuşit să înscrie prin Bonucci (13), în urma unei centrări a lui Insigne, dar golul a fost anulat de VAR pentru un ofsaid minuscul.

Belgia a reuşit să inverseze raportul de forţe şi a avuturmătoarele trei oportunităţi de a deschide scorul. Şutul lui Tielemans (16) a fost deviat în corner, după care intervenţiile excelente ale lui Donnarumma la execuţiile lui  De Bruyne (22) şi Lukaku (26) au păstrat tabela nemodificată. 

Barella (31) l-a învins pe Courtois cu un şut imparabil din unghi, din interiorul careului, bară-gol, pentru ca Insigne (44) să dubleze avantajul cu un şut splendid, din marginea careului mare, la o fază la care defensiva belgienilor a fost apatică. 

Imediat după reluarea jocului, Di Lorenzo l-a busculat pe Doku în suprafaţa de pedeapsă, arbiturl a arătat punctul de la 11 metri, VAR nu a contestat decizia şi Lukaku (45+1) a redus din handicap.

Italia s-a retras în defensivă după pauză, singura jumătate de ocazie a părţii secunde fiind şutul alături al lui Chiesa (47) din marginea careului. 

Begia a atacat în valuri şi ar fi putut egala în trei rânduri prin Lukaku (61), Hazard (70) şi Doku (84), însă defensiva condusă de Donnarumma a fost de netrecut. 

În semifinale, Italia va juca împotriva Spaniei. 

Belgia: Courtois - Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Meunier (Chadli '69/Praet '74), Tielemans (Mertens '69), Witsel, T. Hazard - De Bruyne, Lukaku, Doku. Selecţioner: Roberto Martinez

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola (Emerson '79) - Barella, Jorginho, Verratti (Cristante '74)- Chiesa (Toloi '90) Immobile (Belotti '74), Insigne (Berardi '79). Selecţioner: Roberto Mancini

Partida a fost condusă de Slavko Vincic (Slovenia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite