Eto’o şi Drogba, „mâncaţi“ de arbitri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camerun şi Coasta de Fildeş, favoritele Cupei Africii, au părăsit competiţia după greşeli flagrante de arbitraj. Semifinalele Cupei Africii au fost stabilite după o reuşită anulată pe nedrept Coastei de Fildeş şi după un gol-fantomă primit de camerunezi.

Micile greşeli fac diferenţa în fazele avansate ale turneelor finale, acolo unde echipele sunt de valori apropiate. Pe Continentul Negru ne obişnuiserăm însă cu momentele comice oferite de portari şi de fundaşi, precum şi cu ratările monumentale ale atacanţilor.

Pentru ca tabloul erorilor să fie complet, au apărut şi gafele de arbitraj, aşa cum a fost şi „orbirea" de care a dat dovadă unul dintre asistenţii meciului Egipt - Camerun. Astfel, la scorul de 2-1 pentru „faraoni", mingea şutată de Ahmed Hassan a lovit bara şi a aterizat în faţa liniei porţii, la aproximativ jumătate de metru.

image

Drogba, nervos

Numai brigada de arbitri a văzut gol, protestele „leilor neîmblănziţi" conduşi de Eto'o fiind inutile.

Singura consolare a acestora a fost eliminarea similară a celeilalte mari favorite, Coasta de Fildeş. „Elefanţii", cu Drogba în frunte, au fost răpuşi de „vulpile" algeriene (2-3) tot după o greşeală de arbitraj, mai exact, un gol anulat pentru ofsaid inexistent. Era minutul 120+1 şi ar fi urmat penalty-urile de departajare!

Va fi „război" la Algeria - Egipt

Fără Camerun şi Coasta de Fildeş, capul de afiş al semifinalelor va fi disputa dintre Algeria şi Egipt, o reeditare a meciurilor dramatice, marcate de violenţe, din preliminariile Mondialului sud-african. „Va fi pe viaţă şi pe moarte!", spune egipteanul Zidan, în căutarea răzbunării.

Cupa Africii, semifinale

Mâine, 28 Ianuarie
Ghana - Nigeria  ora 18.00
Eurosport
Algeria – Egipt   ora 21.30
Eurosport

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite