Emoţii mari înaintea meciului cu Ungaria: un titular poate rata jocul de la Budapesta. Situaţia celor 17 stranieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Chiricheş (în galben). FOTO: AP
Vlad Chiricheş (în galben). FOTO: AP

Anghel Iordănescu are probleme importante înaintea „dublei“ cu Ungaria (4 septembrie, ora 21.45, TVR1) şi Grecia (7 septembrie, ora 21.45) din preliminariile Euro 2016.

Selecţionerul a redus lista iniţială de 20 de stranieri la 17, renunţând la Ciprian Marica, Bogdan Stancu şi Cristi Tănase.

„Adevărul“ vă prezintă mai jos situaţia stranierilor care au prins lotul convocat de „General“ şi au jucat pentru echipele lor de club, vineri şi sâmbătă.

Costel Pantilimon – Integralist în Aston Villa – Sunderland 2-2. Portarul de 28 de ani a bifat toate minutele în cele cinci partide oficiale disputate de Sunderland în această stagiune şi a încasat 13 goluri! Sunderland e pe ultimul loc în Premier League după patru runde.

Alex Măţel – Integralist în Dinamo Zagreb – Slaven Koprivnica 3-0. A marcat ultimul gol al echipei sale, în minutul 79. A fost pentru a patra oară în opt etape, când fundaşul dreapta a fost folosit de antrenorul Zoran Mamici, de fiecare dată fiind titularizat.

Vlad Chiricheş – A acuzat probleme musculare şi n-a fost convocat pentru partida Napoli – Sampdoria. Fundaşul celor de la Napoli urmează a fi consultat şi de stafful medical al naţionalei, după care se va lua o decizie în privinţa prezenţei sale pe teren în „dubla“ cu Ungaria şi Grecia.

Cosmin Moţi – A fost integralist în remiza înregistrată de Ludogoreţ, acasă, cu Slavia Sofia (1-1) şi a luat un „galben“ în ultimele secvenţe ale jocului. Moţi a fost integralist în cele zece partide oficiale bifate de Ludogoreţ în acest sezon, marcând şi un gol.

Iasmin Latovlevici – A rămas pe banca de rezerve în victoria obţinută de Genclerbirligi, scor 1-0, cu Kasimpaşa. Asta după ce, în precedentele două jocuri de campionat, fusese integralist pentru Genclerbirligi.

Răzvan Raţ – A rămas pe bancă în înfrângerea suferită de Rayo Vallecano, 0-3, în deplasare, cu Celta Vigo. Sosit de curând la Rayo, fundaşul de 34 de ani n-a apucat să debuteze, deocamdată, pentru noua sa echipă.

Andrei Prepeliţă – A fost folosit din minutul 47 la Ludogoreţ în ultima etapă de campionat. Are şase apariţii în prima echipă a bulgarilor în acest sezon, dar niciun gol.

Mihai Pintilii – A fost integralist pentru gazde în Hapoel Tel Aviv – Hapoel Ironi, scor 0-3, în campionat. A fost a patra prezenţă a mijlocaşului de 30 de ani la Hapoel Tel Aviv în toate competiţiile. Echipa merge slab în campionat, având o remiză şi un eşec.

Lucian Sânmărtean – Integralist în echipa folosită de Boloni în Al-Raed – Al-Ittihad, scor 0-2. Mijlocaşul de 35 de ani a fost titular şi în prima rundă, când a înscris în victoria cu Najran, scor 2-1. Atunci, a fost schimbat în minutul 90.

Alex Maxim – A rămas, din nou, pe banca celor de la Stuttgart în înfrângerea de pe teren propriu, 1-4 cu Frankfurt. În cele patru partide oficiale din acest sezon, Stuttgart – ultimul loc în Bundesliga – a apelat o singură dată la Maxim, din minutul 76 al jocului cu FC Koln, pierdut în runda inaugurală, scor 1-3.

Andone, surprins de convocare

Florin Andone – Integralist, sâmbătă, în Leganes – Cordoba, scor 3-1. Şi în prima etapă din liga secundă spaniolă, Andone fusese integralist la Cordoba. Vârful de 22 de ani a recunoscut la Digi Sport că nu se aştepta să fie chemat la naţională. „Sunt acum la o echipă de liga a doua, astfel că nu mă aşteptam să rămân în lista finală. Situaţia mea e destul de complicată, pentru că preşedintele nu mă lasă să plec de la Cordoba. Oricine mă vrea trebuie să plătească 6 milioane de euro! E o cifră foarte mare, cred că e aproape imposibil să plătească vreo echipă banii aceştia. Mi-aş dori să joc în Primera Division, să rămân acolo, la orice echipă, nu contează!“, a spus Andone.

Claudiu Keşeru – A fost integralist în ultima etapă la Ludogoreţ, dar n-a marcat. Astfel, are trei meciuri şi două goluri în campionat.

Stranierii pe care se va baza România

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland)

Fundaşi: Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheş (Napoli), Dragoş Grigore (Al-Sailiya), Cosmin Moţi (Ludogoreţ), Dorin Goian (Asteras), Iasmin Latovlevici (Genclerbirligi), Răzvan Raţ (Rayo Vallecano)

Mijlocaşi: Andrei Prepeliţă (Ludogoreţ), Mihai Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Lucian Sânmărtean (Al-Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (Stuttgart)

Atacanţi: Florin Andone (Cordoba), Claudiu Keşeru (Ludogoreţ)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite