Echipa naţională a Camerunului va participa la Cupa Mondială după ce jucătorii au ajuns la un consens cu federaţia de fotbal din ţara lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorii naţionalei Camerunului, au decis să zboare în această noapte spre America de Sud pentru participarea la Cupa Mondială, după ce anterior au refuzat să părăsească capitala Yaounde din cauza unor probleme financiare, informează AFP.

„Jucătorii trebuiau să plece în această dimineaţă, dar ei au refuzat deoarece nu şi-au primit o primă promisă. Guvernul le oferise o primă de aproximativ 76.000 de euro pentru calificarea la Cupa Mondială, dar ei au vrut mai mult. În cele din urmă problema a fost rezolvată şi delegaţia va pleca în această seară„, a declarat pentru AFP, un responsabil din cadrul Federaţiei Cameruneze de Fotbal.

Din suma pe care FIFA o va acorda Camereunului, jucătorii au solicitat un procent mai mare decât a oferit Guvernul. Camerunezii au cerut Guvernului între 30.000 şi 60.000 de dolari pentru fiecare jucător pentru un egal sau o victorie la Cupa Mondială, mult peste ce oferă oficialii statului african, informează Eurosport

Potrivit sursei citate, o ultima ofertă pentru jucători a fost 6 procente din bonusul FIFA pentru grupe, 20 pentru optimi, 30 pentru sferturi, 40 pentru semifinale şi 50 pentru finală sau finala mică.

Conform postului naţional de televiziune, delegaţia Camerunului va pleca la ora locală 21.30 de la Yaounde şi va ajunge luni dimineaţă la Rio de Janeiro, la ora 07.00 GMT.

Camerun face parte din grupa A la turneul final al Cupei Mondiale şi va întâlni formaţiile Mexicului (13 iunie), Croaţiei (18 iunie) şi Braziliei (23 iunie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite