„E o chestie de respect. Când eşti #1, nu e normal să se întâmple asta!“ Un nou val de critici loveşte tenisul, dinspre WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Australia, grea încercată de nimicitoarele incendii începute toamna trecută, primeşte un val de critici de la americanca Sloane Stephens, campioana US Open 2017, după ce a comasat într-o săptămână, în acelaşi complex sportiv, meciuri de la ediţia inaugurală ATP Cup şi un turneu de categorie Premier, la Brisbane, prioritizând clar competiţia masculină.

Sloane Stephens a pierdut meciul de debut la Brisbane, însă a devenit avocatul actualului lider mondial, Ashleigh Barty. Concret, americanca s-a plâns la conferinţa de presă că nu este corect ca terenul central să fie monopolizat de întrecerea masculină pe echipe, meciurile WTA fiind programate exclusiv pe arenele secundare.

„E o chestie de respect. Cred că au fost multe provocări, pentru că este un eveniment nou, combinat cu turneul feminin. Dar, când eşti jucătoarea numărul unu a lumii, consider că nu este deloc ok să joci pe arenele secundare. Nici măcar nu s-a pus problema ca noi să jucăm pe Central. Asta a vrut ATP-ul şi ATP-ul a primit ca fetele să fie date la o parte. Aşa se întâmplă de fiecare dată. Sigur, business-ul e business, dar cred că anumite lucruri ar fi putut fi gestionate diferit“, a transmis Sloane Stephens, reprezentantă a jucătoarelor în consiliul WTA.

Tennis Australia a distribuit meciurile celor şase grupe de la ATP Cup 2020 în trei oraşe - Sydney, Perth şi Brisbane. Cazul Brisbane este unic: până miercuri, inclusiv, sunt programate meciuri din ATP Cup în două sesiuni, dimineaţa şi de seara, dar şi meciuri din turneul WTA de categorie mijlocie.

Nici măcar în condiţiile în care principala favorită a turneului de la Brisbane este chiar liderul mondial dat de Australia, partidele WTA nu au ajuns pe Central, acolo se vor juca fazele superioare, începând de joi (sferturi, semifinale şi finală).

Tennis Australia are o misiune dificilă în aceste zile, în plin sezon de vară australian. Australia va fi gazda primului turneu de Mare Şlem al anului, începând cu 20 ianuarie, iar până atunci este în premieră gazda ATP Cup, dar şi a altor câteva turnee ATP şi WTA. Tennis Australia s-a implicat în campanii de strângeri de fonduri pentru victimele incendiilor din zonă şi, în plus, monitorizează atent situaţia în vederea Australian Open-ului, existând îngrijorări legate de calitatea aerului şi pericole iminente cauzate de incendii.

  • Rusoaica Liudmila Samsonova, jucătoare din afara primei sute mondiale, a învins-o pe Sloane Stephens în runda inaugurală a turneului de la Brisbane, scor 6-4, 2-6, 6-3.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite