E consens: Şi noi îi vrem pe greci, şi ei pe noi! Ce părere au jurnaliştii din Grecia, Portugalia, Croaţia şi Ucraina despre o posibilă întâlnire cu România la baraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grecia, Portugalia, Ucraina sau Croaţia. De aici se va alege adversarul României la baraj.
Grecia, Portugalia, Ucraina sau Croaţia. De aici se va alege adversarul României la baraj.

„Adevărul“ a vorbit cu jurnalişti din cele patru ţări pe care România le-ar putea întâlni la barajul de calificare la CM, cărora le-a adresat aceleaşi patru întrebări. Toţi ar prefera să întâlnească Islanda la baraj, cu excepţia grecilor.

1. Cu cine aţi vrea să jucaţi la baraj şi de ce?

2. Ce naţională nu aţi dori să întâlniţi?

3. Ce părere aveţi despre naţionala României?

4. Cel mai puternic/slab punct al naţionalei voastre?

Antonis Oikonomidis

„Sportday“ (Grecia)

1.Ori România, ori Islanda. Prefer România, pentru că mi-e frică de „momentul“ Islandei şi de mentalitatea lor. Nu au nimic de pierdut. 

2. Franţa, cu siguranţă. Şi, de asemenea, Suedia, pentru că nu avem amintiri prea plăcute cu ei de la Euro 2008 (n.r. - 0-2 în meciul direct din grupă). 

3.În mod tradiţional o echipă puternică, dar care nu mai e acum la nivel înalt. Echipă bună, nu e de subestimat, mai ales din cauza lipsei unor staruri adevărate. Nu cred totuşi că e peste Grecia sau peste celelalte trei echipe care sunt cap de serie

4. Cel mai slab? Că nu marcăm! Nu prea marcăm în multe meciuri, nu din cauză că nu avem probleme în atac, ci din cauza stilului nostru de joc, plictisitor (dar efectiv). Dar, dacă le combini pe astea două, ai „arta de a câştiga cu 1-0“. Asta e Grecia. 

Marcos Goncalves

„O Jogo“ (Portugalia)

1. Islanda. E cea mai slabă, cred, dintre toate echipele calificate la baraj. 

2. Franţa, evident. Deşi nu mai e forţa din urmă cu câţiva ani, rămâne totuşi o echipă de temut. Au jucători de clasă. 

3. O echipă care a fost la un nivel înalt, dar care nu mai e acum atât de puternică precum era în anii trecuţi. Adică aşa cum era în 1994 sau 1998. 

4. Avem jucători importanţi în actuala generaţie, deşi nu mai e la nivelul generaţiei din 2003-2004. Ca punct slab, faptul că ne motivăm doar în faţa unor adversari tari! Cu cei „mici“ avem probleme. Spre exemplu, în actualele preliminarii am început să jucăm de multe ori abia după ce am luat gol (n.r .-situaţie întâlnită în meciurile cu Luxemburg, Irlanda de Nord sau Israel). 

Tatiana Şevciuk, 

„Sport“ (Ucraina)

1. Islanda, cred că e clar de ce. Am şi avut un sondaj pe site şi majoritatea fanilor noştri i-ar prefera tot pe insulari.

2. Franţa. Şi pentru că e o echipă puternică în mod tradiţional. 

3. Echipă bună, dar care nu mai este ce-a fost odată. 

4. Organizarea defensivă. Luăm destul de greu gol. Într-o grupă cu Anglia, Muntenegru şi Polonia n-am încasat decât patru goluri (n.r. – cea mai bună defensivă din preliminarii, la egalitate cu Belgia, Grecia, Anglia). Punctul slab? Nu vreau să vă spun! 

Nicola Tipovak

„Sportske Novosti“ (Croaţia)

1. Islanda, deşi sunt pe val acum, la cea mai importantă calificare din istoria lor

2. În primul rând Franţa, apoi Suedia. Franţa, pentru că au un moral bun şi o atmosferă bună la lot. 

3. Echipă bună, dar sub Croaţia la nivel individual

4. Spiritul de luptă la puncte tari, la puncte slabe atmosfera din lot şi situaţia de acum. Stimac şi-a dat demisia, după ce ne-am calificat la play-off, cu, cred, cele mai puţine goluri marcate şi cele mai multe înfrângeri din istoria noastră! 

*Tragerea la sorţi a barajului se va ţine, luni, la Zurich, de la ora 15.00, ora României, şi va fi transmisă de Eurosport.

*În urna capilor de serie vor fi: Portugalia, Croaţia, Ucraina, Grecia

*În urna outsiderilor vor fi: România, Suedia, Franţa, Islanda

*Meciurile tur se vor juca la 15 noiembrie, iar cele retur la 19 noiembrie.

Citeşte şi

România are poftă de tzatziki înainte de Mondiale. Doar Gică Popescu şi Victor Piţurcă nu vor Grecia la baraj

Toate echipele calificate la Campionatul Mondial şi cele care merg la baraj. Patru adversari posibili pentru România, care va juca primul meci pe teren propriu

Se vede Rio: doar două meciuri ne despart de Mondialul brazilian. Tot ce trebuie să ştii despre tragerea la sorţi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite