După 15 ani, „Stejarii“ vor juca un meci-test cu o echipă din Turneul celor şase naţiuni! Partida va avea loc la Bucureşti

0
0
victorie rugby georgia

Naţionala de rugby a României va întâlni, în luna iulie, în primul meci-test World Rugby pe care îl va disputa în acest an, Scoţia, a anunţat Federaţia Română de Rugby.

Este pentru prima dată în ultimii 15 ani când Stejarii dispută un meci test împotriva unei echipe din Turneul celor 6, ultima partidă având loc tot cu Scoţia, în 2006, cu precizarea că cele două formaţii s-au întâlnit şi în cadrul Cupelor Mondiale din 2007 şi 2011.

Meciul va avea loc pe 10 iulie, la Bucureşti, stadionul pe care se va disputa, precum şi ora de începere a partidei urmează să fie stabilite zilele următoare.

Scoţia ocupă locul 8 în clasamentul mondial, terminând ediţia din acest an a Turneului celor 6 Naţiuni pe locul 4, cu trei victorii în faţa Angliei, 11-6, a Franţei, 27-23, pe Stade de France şi a Italiei, 52-10.

România se află pe locul 18 în ierarhia World Rugby şi este în plină campanie de calificare la Cupa Mondială din Franţa din 2023, aflându-se pe locul 2 în clasamentul Rugby Europe Championship.

“Vom disputa, în iulie, o serie de partide extrem de importante pentru pregătirea tinerei generaţii pe care o avem la echipa naţională acum, meciuri cu adversari din Tier 1 care vin ca urmare a rezultatelor pozitive avute de România în acest an. Partida cu Scoţia este de departe cel mai important meci test din ultimii 10 ani. “, a declarat Alin Petrache, preşedintele FRR, pentru sursa citată

România va mai disputa în luna iulie, pe 3 iulie, ultima partidă din turul ediţiei 2021 a Rugby Europe Championship, în cadrul căreia va întâlni învingătoarea dintre Belgia şi Olanda şi urmează a stabili şi cel de al doilea meci test, programat pentru data de 17 iulie.  

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri