Duel aprig cu Rusia pentru supremaţie la CE de gimnastică, de la Sofia. Ce spune Octavian Bellu despre şansele la medalii ale româncelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bellu îşi doreşte ca România să păstreze titlul european pe echipe cucerit în 2012
Bellu îşi doreşte ca România să păstreze titlul european pe echipe cucerit în 2012

GIMNASTICĂ Cinci senioare şi cinci junioare vor reprezenta România la Campionatul European de gimnastică artistică, competiţie ce se desfăşoară din doi în doi ani şi programează întreceri pe aparate şi pe echipe.

Sofia se va transforma timp de şase zile în oraşul gimnasticii europene. Capitala de la sud de Dunăre va fi gazda ediţiei din acest an a Campionatelor Europene de gimnastica artistică, masculin şi feminin. Mai întâi vor concura fetele, iar ultimele trei zile sunt rezervate băieţilor. În total, 288 de gimnaste, senioare şi junioare, din 37 de ţări de pe Bătrânul Continent, vor concura pentru medaliile europene.

România are şansa de a câştiga acum al şaptelea titlul european pe echipe. Ca de obicei, Rusia este principala contracandidată a tricolorelor, rusoaicele având în palmares doar trei titluri europene. România porneşte în acest concurs din postura de campioană europeană en-titre, iar miza este apărarea titlului continental, câştigat în urmă cu doi ani.

România vrea un nou titlu european: naţionala feminină de gimnastică e în finala pe echipe. Ne batem iar cu Rusia

Lotul nostru este alcătuit din cinci gimnaste: Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Ştefania Stănilă şi Silvia Zarzu. Spre deosebire de ediţia din urmă cu doi ani, din lotul României nu mai fac parte Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor şi Raluca Haidu, toate retrase din activitate.

“Numai unul câştigă aurul!”

Antrenorul coordonator al României, Octavian Bellu, recunoaşte că schimbarea este cuvântul care caracterizează cel mai bine echipa României. Concret, tehnicianul caută cu acest prilej să cristalizeze o formula de echipă în vederea participării la Jocurile Olimpice din 2014.

“Avem o echipă total schimbată faţă de Bruxelles (n.r. ediţia din 2012 a Europenelor), prin plecarea Sandrei Izbaşa şi Cătălinei Ponor, ceea ce înseamnă că cele care au venit în locul lor trebuie să-şi dovedească potenţialul, să simtă că este timpul lor. Cu Larisa Iordache şi Diana Bulimar, care au nivelul cunoscut şi care sunt piese de bază, sperăm să aducem rezultate bune, pentru că fiecare lucrează pentru echipă. În fiecare echipă există gimnaste foarte bune, care vor încerca să urce pe podium, pentru că toţi şi toate vin la concurs să câştige, toată lumea visează la medalia de aur, dar numai unul o câştigă”, a spus Bellu.

Program Feminin:

16 mai – finale individual compus senioare
17 mai – finala pe echipe senioare
18 mai – finale pe aparate senioare şi junioare

Program Masculin: 

23 mai – finale individual compus seniori
24 mai - finala pe echipe seniori
25 mai - finale pe aparate seniori şi juniori

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite