„Du-te, Dică, du-te!“: De ce noul antrenor al FCSB ar trebui să fugă mâncând pământul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Dică, următorul antrenor care va fi călcat în picioare, la FCSB
Nicolae Dică, următorul antrenor care va fi călcat în picioare, la FCSB

Celebrul îndemn al comentatorului Costi Mocanu din timpul unui meci Dinamo Kiev – Steaua (1-4) revine în actualitate. Pentru că, într-o lume normală, fostul fotbalist, devenit antrenor între timp, ar fugi mâncând pământul, în loc să preia FCSB, cum tocmai a făcut.

„Cum să te păcăleşti singur“. Aşa se poate intitula un capitol dedicat numirilor de antrenor la FCSB, în ultimii mulţi ani.

Vorbim despre o înşiruire clasică de evenimente: pleacă un tehnician călcat în picioare de Gigi Becali, spre bucuria altora care aspiră la postul de executant, bine plătit, ce-i drept. Apoi, un „norocos“ primeşte telefonul mult aşteptat din partea latifundiarului şi se prezintă la „palat“, galopând. Urmează o aşa-zisă negociere, deşi lucrurile sunt clare de la bun început: FCSB = Faci Ce Spune Becali. În fine, antrenorul care tocmai a acceptat să fie ghidat telefonic de patron se prezintă în faţa presei şi se laudă cum Gigi Becali l-a impresionat şi i-a promis că va avea mână liberă, măcar o perioadă. 

Exact aşa s-a desfăşurat şi revenirea lui Nicolae Dică (42 de ani), la FCSB. Imediat ce s-a oficializat plecarea lui Anton Petrea (47 de ani), omul care s-a săturat să se facă de râs, schimbând jumătate din echipă după apelul patronului – A fost nevoit să efectueze patru schimbări la pauza meciului Rapid – FCSB! – Dică a alergat spre „palatul“ lui Gigi Becali. Iar, după ce a ieşit de acolo, şi-a prezentat, mândru, marele „câştig“, într-o intervenţie la Orange Sport: „Eu să fac patru schimbări în pauza unui meci? Niciodată!“.

Bineînţeles, în continuarea dialogului cu cei prezenţi în studio, Dică a ţinut să sublinieze cum a fost impresionat de bunătatea patronului FCSB: „În mare, ne-am înţeles. Mie mi s-a părut Gigi Becali mai deschis, mult mai deschis decât data trecută. Au fost şi lucruri la care nu ne-am înţeles, da, dar mi-a dat foarte multă încredere că voi fi lăsat să fac lucrurile cum trebuie“.

Va debuta, mâine, într-un meci crucial

Nicolae Dică revine pe banca roş-albaştrilor într-un moment extrem de important pentru această formaţie: la meciul cu Saburtalo (Georgia) de mâine (ora 20.30, Digi Sport 1, Prima Sport 1) de pe „Arena Naţională“. Partida din turul II preliminar al Conference League începe de la scorul de 1-0 pentru formaţia georgiană, după confruntarea de săptămâna trecută. 

Anul trecut, FCSB a părăsit cupele europene în aceeaşi fază, după „dubla“ cu Şahtior Karagandy (Kazahstan). Acum, o eventuală eliminare ar însemna un dezastru sportiv, dar mai ales financiar pentru formaţia din Berceni. De acest lucru e conştient şi Dică: „Ştiu că am doar două zile la dispoziţie să pregătesc echipa pentru meciul de joi. Dar trebuie să rişti în viaţă. Dacă nu rişti, nu poţi să faci absolut nimic. Dacă stai liniştit în banca ta, e foarte greu să reuşeşti“.

Dică s-a întors la FCSB cu doi oameni, secundul Viorel Tănase (51 de ani) şi George Mihai Cotiga (32 de ani), metodist. În rest, în staff au rămas oameni care au lucrat la club şi sub comanda lui Anton Petrea. Vorbim despre antrenorul Mihai Pintilii, Thomas Neubert (preparator fizic) şi Marius Popa (antrenor cu portarii).

CITEŞTE ŞI:

Dică, omul care a mai ţinut telefonul, la FCSB: Ce rezultate a produs, la ultimul mandat

Dică nu va semna cu FCSB decât dacă e disperat şi vrea o echipă acum. La ce perspective sunt la FCSB, nu ştiu dacă e cel mai bun moment să vină la echipă. Helmuth Duckadam, la Digi Sport  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite