Dortmund s-a debarasat de Edin Terzic, omul care a dus echipa în finala Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edin Terzic și-a dat demisia de la Borussia Dortmund, chiar dacă a reușit ca în acest sezon să-și ducă echipa în finala Ligii Campionilor. Deși a realizat o performanță excepțională, antrenorul nu și-a putut  consolida poziția în fața jucătorilor importanți, care l-au făcut să plece. Unul dintre cei vehemenți a fost Matt Hummels, care ar fi condiționat continuarea sa la echipă de plecarea managerului.

Edin Terzic, capitol încheiat la Borussia Dortmund. Foto BVB.de
Edin Terzic, capitol încheiat la Borussia Dortmund. Foto BVB.de

Terzic mai avea contract cu Dortmund pe încă un sezon, dar a decis să-și încheie acum aventura la echipa la care a activat în ultimii 4 ani, urcând din poziția de secund la cea de interimar și de la cea de director tehnic la cea de antrenor principal.

"Dragă fani ai Borussiei, deși acum mă doare foarte mult, aș dori să vă informez că de astăzi voi părăsi BVB. A fost o mare onoare să conduc acest mare club spre câștigarea Cupei Germaniei și, mai mult recent, spre finala Ligii Campionilor. Am avut o discuție cu oficialii după finala noastră de pe Wembley și, după zece ani la BVB, inclusiv cinci ani în staff-ul tehnic și doi ani și jumătate ca antrenor, am senzația că echipa va intra într-o nouă eră și ar trebui să rămân în afara ei”, a spus Edin Terzic pentru presa germană.

Terzic va fi înlocuit de secund

”Oricine mă cunoaște știe că în timpul acestui proces de luare a deciziilor din ultimele săptămâni două inimi mi-au bătut în piept. Dar chiar și după discuții intense, sentimentul meu de bază nu s-a schimbat. Îi doresc Borussiei Dortmund tot binele și nu spun la revedere, ci pe curând", a fost mesajul transmis de Terzic.

Directorul general al Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, a confirmat și el despărțirea de Terzic și l-a asigurat că va fi mereu parte din familia Borussiei: "Edin Terzic a făcut o treabă excelentă în timpul șederii sale aici. Cu toții avem o mare recunoștință față de el. Eu și Edin vom fi mereu prieteni. El va fi întotdeauna un om al Borussiei și parte din familia BVB”.

Potrivit Bild, antrenorul germano-croat va fi înlocuit de Nuri Sahin, care i-a fost secund. În doar 6 luni a reușit să câștige vestiarul de partea sa, presa din Germania subliniind că liderii echipei îl doresc ca antrenor principal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite