Dorin Goian şi-a reziliat contractul cu Rangers. Viitor în liga secundă din Anglia?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aventura scoţiană a lui Dorin Goian s-a încheiat oficial astăzi. Glasgow Rangers, echipă unde fundaşul român a evoluat din 2011, a anunţat că i-a reziliat contractul, de comun acord.

Pentru Dorin Goian, Scoţia a fost o experienţă interesantă. Românul s-a transferat în 2011 de la Palermo la gruparea “protestanţilor”, a cunoscut gloria, după ce a devenit unul dintre cei mai iubiţi jucători, dar şi decăderea, după coşmarul prin care a trecut Rangers. 

Cea mai titrată echipă din lume, la nivel de tituluri câştigate pe plan intern (54 titluri, 33 de Cupe şi 25 de Cupe ale Ligii), a făcut cunoştinţă cu “iadul” fotbalistic. 

În 2012, din cauza problemelor financiare create de datorii uriaşe neplătite la timp, mai ales taxe către stat, Glasgow Rangers a intrat în insolvenţă şi administraţie, apoi în lichidare, când nu s-a ajuns la înţelegere cu creditorii. 

În sezonul trecut, noua echipă a luat startul în divizia a patra. Jucătorii importanţi au fost vânduţi sau împrumutaţi. 

În ultima situaţie s-a aflat şi Dorin Goian, care în sezonul 2012-2013 a fost împrumutat în divizia secundă din Italia, la Spezia. Acum, Rangers a promovat în liga a treia, dar “Goe” n-a mai rămas la echipă. 

"Rangers confirmă plecarea fundaşilor Carlos Bocanegra şi Dorin Goian, după ce contractele ambilor au fost reziliate, de comun acord, ieri. Cei doi jucători au fost împrumutaţi la Racing Santander, respectiv Spezia, în sezonul trecut, pentru a se economisi banii care ar fi reprezentat salariile lor mari. După discuţii ce au avut loc în ultimele zile, ambii jucători sunt acum liberi să îşi continue carierele în altă parte, ei încheindu-şi contractele în Glasgow cu un an mai devreme", a comunicat Rangers, pe site-ul oficial. 

Potrivit ultimelor informaţii din presa engleză, Dorin Goian (32 de ani) îşi caută acum o echipă din Anglia. Românul e în discuţii cu mai multe grupări din Champioship (liga secundă). 

800.000 de euro era salariul pe care-l avea Goian la Rangers

42 de partide şi un gol marcat a reuşit Goian la Rangers

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite