Dopajul n-are vârstă! Pedeapsă drastică pentru ciclista octogenară depistată pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul ciclistei Barbara Gicquel, în vîrstă de 80 de ani, depistată pozitiv la un control antidoping, a şocat lumea sportului de pe mapamond.

În timp ce la vârste aşa de înaintate majoritatea oamenilor preferă să îşi crească nepoţii sau strănepoţii, Barbara Gicquel ajunsese printre cele mai bune cicliste la categoria sa.

Problemele pentru sportivă au apărut în luna august a anului trecut, când ciclista americană a stabilit un nou record mondial la contratimp 500 m, la categoria de vârstă cuprinsă între 75 şi 95 ani. Pentru că a fost vorba de un record, Agenţia Antidoping din Statele Unite (USADA) a supus-o pe bunicuţă unui test antidoping, pe 29 august 2019, iar probele de urină prelevate au conţinut urmele unui produs anabolizant interzis. 

Rezultatul pozitiv a declanşat o bătălie juridică de durată, Barbara încercând să demonstreze în instanţă că dopajul a fost cauzat, de fapt, de un tratament convenţional.

Argumentaţia sportivei nu a fost credibilă, iar verdictul a fost drastic pentru octogenară: suspendare un an de zile, anularea recordului mondial şi deposedarea de toate concursurile  câştigate după sugustt 2015, inclusiv titlurile naţionale la urmărire individuală, sprint şi contratimp.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite