Doi foşti fotbalişti uriaşi şi un arab putred de bogat: cine sunt oamenii care vor să-l înlocuiască pe Blatter la FIFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor e 26 octombrie şi deja un triplu câştigător al „Balonului de Aur“ s-a înscris în cursă. El ar putea să-l aibă rival pe cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

A fost cel mai mare jucător din istoria fotbalului, dar şi o decepţie uriaşă ca antrenor. Din 2012, Maradona (54 de ani) a devenit Ambasador al Sportului pentru Dubai.

În esenţă, nu face altceva decât să trăiască în luxul din Emirate şi să se prezinte la diverse evenimente. La 25 iunie însă, Diego a primit o lovitură dură, pierzându-şi tatăl de 87 de ani. A suferit enorm, iar pentru a depăşi momentul şi-a propus să revină în fotbal. 

„Nimeni nu poate şti ce am simţit în sufletul meu pentru pierderea tatălui meu. Îi port o dragoste care e eternă şi acest lucru nu se uită cu uşurinţă. Le spun tuturor argentinienilor că sunt puternic, că nu voi face pauză. Dar atenţie, atunci când vreau ceva, vreau cu tot ce am mai bun. Vreau să muncesc, vreau la FIFA“, a anunţat Maradona pe pagina sa de Facebook.

Platini, „trădat“ de prinţul Ali

„El Pibe D’Oro“ se poate înscrie în cursa pentru şefia FIFA până la 26 octombrie. Dacă va face acest lucru, atunci se va lupta pentru funcţia de preşedinte împotriva unui alt fost jucător uriaş, francezul Michel Platini. Omul care conduce UEFA din 2007 şi-a anunţat, miercuri, candidatura la alegerile din 26 februarie. 

Surprinzător, el a fost criticat de prinţul Ali Bin Al-Hussein, iordanianul care a fost învins de Sepp Blatter în precedentele alegeri. Atunci, arabul a fost susţinut chiar de Platini! 

„Platini nu e bun pentru FIFA. Suporterii şi jucătorii merită un preşedinte mai bun. FIFA are nevoie de o conducere nouă şi independentă, care n-a fost pătată de practicile din trecut“, a declarat prinţul Ali (39 de ani), care ia în calcul să-şi depună, din nou, candidatura pentru şefia forului mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite