Djokovici, fabulos: Sârbul a făcut o demonstraţie de forţă în primul meci după 51 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Până luni seară, ultimele imagini cu formidabilul Nole de pe terenul de tenis erau cele de la finala US Open, când a plâns în hohote, ascunzându-şi faţa sub prosop.

Novak Djokovici are 34 de ani, însă impresionează şi la această vârstă. Nu doar prin rezultatele obţinute, ci şi prin forma sa fizică incredibilă. 

De altfel, în 2021, el a jucat 45 de meciuri (41 de victorii, 4 înfrângeri), pe când rivalii săi de tradiţie, Rafael Nadal (35 de ani) şi Roger Federer (40 de ani) nici măcar nu s-au apropiat de un astfel de bilanţ! 

Spaniolul a declarat acest sezon încheiat, încă din luna august, după 29 de apariţii pe teren: 24 de victorii, 5 înfrângeri. Iar Federer, ce-i drept mai în vârstă, a rezistat şi mai puţin: în iulie a pus punct acestei stagiuni, după doar 13 partide (9 victorii, 4 înfrângeri).

Revenind la Djokovici, acesta a bifat toate cele patru turnee de Grand Slam - pe primele trei le-a şi câştigat! - a ţinut să joace şi acasă, la Belgrad, de două ori şi şi-a reprezentat ţara şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Din păcate pentru Nole, singurul moment mare pe care l-a ratat a fost cel care l-ar fi făcut unic, în istoria tenisului masculin: finala de la US Open. Acolo, Djokovici a pierdut categoric cu Medvedev (2 ATP), 4-6, 4-6, 4-6, ratând şansa câştigării Grand Slam-ului cu numărul 21.

După acest rateu dureros, Djokovici a luat o pauză de 51 de zile. Dar a ţinut să revină pe teren, chiar în acest sezon, la turneul de la Paris. Pe care l-a câştigat de cinci ori până acum, ultima dată, în 2019. 

Luni seară, în turul II (a primit bye în runda inaugurală), Djokovici a trecut de Marton Fucsovics (40 ATP), 6-2, 4-6, 6-3. Meciul a durat două ore. În optimi, Nole va înfrunta învingătorul duelului Mannarino (59 ATP) - Monfils (22 ATP).

În clasamentul mondial, Djokovici ocupă locul 1 detaşat, cu 10.340 de puncte. Podiumul e completat de Medvedev (9.540 de puncte) şi de Tsitsipas (7.840 de puncte). Nadal e abia pe 5 (5.635p), iar Federer a ieşit din Top 10, ajungând pe 14 (2.785p).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite