Directorul sportiv al clubului Hatayspor, mort la cutremurul din Turcia. Trupul lui a fost găsit sub dărâmături

0
Publicat:

Directorul sportiv al clubului de fotbal Hatayspor, Taner Savut, a fost găsit mort după cutremurele care au lovit Turcia pe 6 februarie. Trupul lui a fost găsit sub dărâmături la câteva zile după cele două cutremure catastrofale care au lovit sud-estul Turciei.

Cutremur Turcia   FOTO  Profimedia
Cutremur Turcia FOTO Profimedia

Presa a anunţat sâmbătă decesul lui Christian Atsu, fotbalistul ghanez al echipei Hatayspor, care a fost găsit mort sub dărâmăturile clădirii sale din oraşul Hatay.

Christian Atsu şi Savut locuiau în aceeaşi clădire, Ronesans Residence, un ansamblu de 12 etaje care s-a prăbuşit în urma cutremurelor ce au lovit Turcia pe 6 februarie, scrie Agerpres. Federaţia turcă de fotbal şi numeroase cluburi au transmis condoleanţe după anunţul decesului lui Savut. Printre aceste cluburi este şi Fenerbahce, al cărui jucător a fost Savut la sfârşitul anilor 1990.

Alte două cutremure, luni seara

Două noi seisme puternice (6,4 şi 5,8) au zguduit din nou nordul Siriei şi provincia turcă Hatay (sud) luni seară. A fost zona cea mai afectată de cutremurul din 6 februarie, în urma căruia cel puțin 46.000 de oameni au murit.  

În Turcia au fost cel puţin trei morţi, a anunţat seara ministrul de interne Suleyman Soylu. Vicepreşedintele Fuat Oktay raportase anterior că opt persoane au fost rănite de prăbuşirea unor clădiri deja avariate.

În Siria, la Alep, au fost rănite 47 de persoane. Acestea au fost prinse într-o mişcare de panică în timp ce încercau să fugă. 

Primul cutremur, cu magnitudinea 6,4 şi cu epicentru Defne, un district din apropiere de Antakya (Turcia), s-a produs la orele 20.04 (17.04 GMT) şi a fost resimţit foarte violent de echipele AFP la Antakya şi Adana, 200 de kilometri spre nord.

Trei minute mai târziu a avut loc cel de-al doilea cutremur, cu magnitudinea 5,8 la Samandag, un oraş de coastă mai la sud.

Cutremurul devastator di Turcia din 6 februarie a fost urmat de cel puțin 6.000 de replici, după cum arată Agenţia turcă pentru gestionarea dezastrelor naturale (AFAD).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite