Dinamo – Steaua: în stilul lui Gigi, „Reghe“ le-a făcut o „aroganţă“ dinamoviştilor. Antrenorul Stelei a anunţat ce va face, după derby

0
0

Dinamo – Steaua  se va juca, vineri, de la ora 21.00 (Digi Sport 1), iar declaraţiile celor doi antrenori arată exact diferenţa de valoare care a existat, în acest sezon, între cele două rivale.

Steaua nu va pune în aplicare „ameninţarea“ lui Gigi Becali, care spusese că roş-albaştrii vor folosi rezervele în derby. Antrenorul Laurenţiu Reghecampf a procedat chiar contrar indicaţiilor date de patron şi s-a bazat pe fotbaliştii mai puţin folosiţi, marţi seară, în victoria obţinută la Bistriţa, astfel încât oamenii săi de bază să fie apţi şi odihniţi, vineri, pe „Arena Naţională“.

Totuşi, diferenţa uriaşă care a separat, în acest sezon, Steaua de Dinamo e reflectată în planurile celor două rivale pentru acest final de sezon. Dacă roş-albaştrii sunt campioni de o săptămână, în schimb, roş-albii „tremură“ pentru a prinde un loc de Liga Europa.

Tocmai de aceea, Reghecampf şi-a permis să facă un anunţ-surpriză şi o „aroganţă“, exact înainte de derby. „După partida cu Dinamo, unii dintre fotbalişti vor intra în vacanţă, pentru că trebuie să se odihnească, au peste 40 de meciuri jucate în acest sezon şi au nevoie de acest lucru“, a declarat tehnicianul campioanei.

Ţălnar, discurs de om învins

De partea cealaltă, punctele pierdute, acasă, cu Ceahlăul, exact înainte de derby, au zdruncinat moralul „câinilor“. Până şi antrenorul Cornel Ţălnar a vorbit pe un ton resemnat, recunoscând superioritatea Stelei! 

„Situaţia e destul de complicată. Jocul nu se mai leagă, facem multe erori. N-am reuşit să găsim un înlocuitor pentru Cătălin Munteanu. Lotul e foarte subţire. La meciul cu Steaua doar ambiţia jucătorilor poate compensa diferenţa de valoare faţă de fotbaliştii lui Reghecampf“, a afirmat tehnicianul dinamovist. 

Steaua poate salva Viitorul

Pentru o clasare pe podium şi implicit calificarea în Liga Europa, „câinii“ trebuie să se lupte cu problemele de lot, dar şi cu un program nu tocmai uşor. Pe lângă derby-ul cu Steaua, roş-albii au două deplasări grele, la Vaslui şi la Galaţi, singurul meci accesibil fiind, acasă, cu Viitorul.

Steaua, în schimb, poate influenţa decisiv lupta la retrogradare pe acest final de campionat. Faptul că titularii lui „Reghe“ vor pleca în vacanţă, după derby, e o veste excelentă, în primul rând, pentru Viitorul Constanţa, echipa lui Hagi. Constănţenii vor întâlni Steaua, exact după derby. Până şi Severin are motive de bucurie, în condiţiile în care va juca, acasă, cu „rezervele“ lui Reghecampf.

Campionatul e rezolvat pentru noi, dar vrem să câştigăm meciul cu Dinamo pentru suporterii noştri. Voi alinia cea mai bună echipă. Laurenţiu Reghecampf antrenor Steaua
Sport


Ultimele știri
Cele mai citite