Dictator, dar iubitor de fotbal: Kim Jong-un, liderul din Coreea de Nord, ţine cu o semifinalistă a Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong un EPA

Omul care conduce cu o mână de fier o ţară izolată, închisă şi misterioasă e un mare fan al sportului-rege. Dezvăluirea a fost făcută de senatorul italian Antonio Razzi, care s-a întors recent din Phenian.

Atunci când nu comandă executarea unor apropiaţi pe motiv de trădare şi nu se duce prin ţară în vizite de lucru, Kim Jong-un urmăreşte, printre altele, meciuri de fotbal din Europa!

Campionatul său preferat e cel italian, mai ales de când în Serie A s-a transferat şi puştiul nord-coreean, Kwang-Song Han (18 ani). Atacantul e legitimat la Cagliari pentru care a bifat două apariţii şi 13 minute în acest sezon. A marcat şi un gol, la 9 aprilie, într-un meci de campionat pe care Cagliari l-a pierdut, acasă, cu Torino, scor 2-3. Reuşita lui Kwang-Song Han l-a entuziasmat pe liderul nord-coreean. „A fost încântat“, a povestit senatorul Antonio Razzi pentru „Gazzetta dello Sport“.

Razzi a fost întrebat dacă fotbalul italian e urmărit de Kim Jong-Un şi a lăsat de înţeles că acesta simpatizează cu Juventus: „Sigur că da, ştie o mulţime de lucruri despre Serie A şi despre NBA. Daca Juventus ar juca la Phenian, ar umple stadionul“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite