Dezvăluire după 15 ani: Cum şi-a dat seama Mourinho că Mutu a consumat cocaină. Ioan Becali a povestit tot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu

În septembrie 2004, lumea fotbalului a fost zguduită de ştirea care a anunţat că Adrian Mutu a picat un test antidoping. Românul a fost apoi concediat de Chelsea pentru consum de cocaină.

Unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria fotbalului românesc îl are în prim-plan pe Adrian Mutu. În august 2003, Chelsea l-a transferat pe atacantul român pentru 22,5 milioane de euro. 

Mutu era favoritul patronului Roman Abramovici şi părea că trăieşte un vis la Londra. Problemele sale au început după ce Jose Mourinho l-a înlocuit pe Claudio Ranieri la Chelsea. Cei doi nu s-au înţeles din start şi, la şapte luni după numirea portughezului, Mutu a picat testul antidoping la care a fost trimis de club, la recomandarea lui Mourinho! 

Invitat la Digi Sport, fostul impresar, Ioan Becali, a dezvăluit culisele scandalului de acum 15 ani.

Ce a spus Ioan Becali?

*Când a venit Mourinho la Chelsea, am vorbit trei ore cu el despre Mutu. Ranieri, înainte să plece, a lăsat o listă cu toţi jucătorii. Despre Mutu a spus că are calităţi, că poate decide singur un meci, dar că trebuie atenţie la viaţa privată.

*Mourinho a auzit tot despre Mutu. Erau şi poze cu escapadele lui. La un moment dat, Mourinho s-a săturat şi l-a trimis pe Mutu la controlul antidoping. Ca să nu-l umilească, nu l-a trimis singur pe Mutu, ci cu încă doi. Şi doar Adrian a ieşit pozitiv cu cocaină.

*Cu Mutu mă îmbrăţişez de 20 de ani. Am avut certuri, dar ne-am împăcat. E un băiat bun, chiar dacă mi-a făcut multe. O dată, l-a ţinut pe Pancu la băut după un Chelsea - Beşiktaş. După meci, m-a sunat Mircea Lucescu şi mi-a zis: <<Bă, nu-l găsesc pe Pancu. N-a venit la avion, am plecat fără el>>.

*L-am căutat pe Pancu, l-am sunat pe Mutu. L-am pus pe unul care era prieten cu Mutu să-l caute. Am dat de Mutu şi i-am zis: <<Bă, bagă-l pe Pancu în avion! Asigură-te că e în avion>>. Câte mi-a făcut el mie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite