Dezastru la Cluj! CFR, cel mai negru sezon de la promovare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bastos (jos) şi colegii săi de la CFR sunt la pământ. FOTO: Mediafax
Bastos (jos) şi colegii săi de la CFR sunt la pământ. FOTO: Mediafax

Clujenii sunt la 16 puncte de liderul Steaua. E cea mai mare distanţă faţă de locul 1, după 16 runde, de când ardelenii au revenit în Liga I, acum opt ani.

CFR Cluj l-a adus pe Paulo Sergio, în locul lui Ioan Andone, în speranţa că schimbarea va „reînvia“ echipa. 

Şocul a avut efectul scontat doar în primele două meciuri ale tehnicianului portughez: 2-0, în Cupa României, cu FC Botoşani, şi 5-0, în campionat, cu FC Braşov. De atunci însă, formaţia din Gruia a luat-o iarăşi în jos. 

Mai întâi, a fost înfrângerea de pe teren propriu, cu Galatasaray, în Liga Campionilor, iar sâmbătă a venit un alt eşec, tot acasă, 0-2 cu Astra Giurgiu. Între cele două meciuri pierdute, a fost şi o victorie, la limită, la Chiajna, însă, per ansamblu, seria neagră din campionat a scos CFR-ul din lupta pentru titlu înainte de terminarea turului!

Niciodată n-au fost atât de jos

Statistica scoate şi mai mult în evidenţă sezonul mult sub aşteptări pe care îl traversează CFR. Niciodată de la promovarea echipei în Liga I, în sezonul 2004-05, nu s-a întâmplat ca, după 16 etape, formaţia din Gruia să fie la 16 puncte de lider, cum e în acest moment!

În plus, doar în alte două rânduri, ardelenii au avut mai puţine puncte decât acum după 16 runde. Se întâmpla în stagiunea în care clubul a revenit în prima ligă (24 de puncte), şi în 2010-2011 (23 de puncte). În ambele cazuri însă, CFR era mai aproape de lider, distanţa fiind de 12 puncte, respectiv 10 puncte de primul loc.

Paszkany: „Andone nu mai avea idei“

Chiar dacă aducerea lui Paulo Sergio n-a oprit căderea liberă a echipei, patronul Arpad Paszkany rămâne la părerea că schimbarea lui Ioan Andone a fost una inspirată. „Ando nu mai avea idei şi nu putea aduce niciun plus. Am rămas prieteni, dar despărţirea a fost de comun acord“, a declarat finanţatorul ardelenilor.

Meciul cu Braga, unul de totul sau nimic

Paszkany a admis, în schimb, că titlul s-a pierdut, deşi mai sunt 18 runde de jucat în Liga I. „E imposibil să mai prindem Steaua. Ne-a mai rămas Cupa României, plus meciul cu Braga, de marţi, care e deosebit de important pentru noi. În funcţie de rezultatul jocului cu Braga, vom vedea, dacă ne vom lupta şi pentru primăvara europeană sau doar pentru locurile 2-3 în campionat“, a adăugat Paszkany. 

Repetiţie cu succes pentru lusitani

Spre deosebire de CFR, învinsă vineri de Astra, Sporting Braga a făcut o ultimă repetiţie cu succes pentru confruntarea cu românii. Trupa pregătită de Jose Peseiro s-a impus, vineri, cu 3-1, în Cupa Portugaliei, în faţa divizionarei secunde, Pampilhosa. Hugo Viana, Alan şi Ze Luis au marcat pentru portughezi, care vor veni la Cluj pentru a-şi lua revanşa după eşecul înregistrat acasă, în faţa CFR-ului, scor 0-2.

ZOOM

Cadu, incert 

Pe lângă forma slabă din ultima vreme, clujenii mai au o problemă. În partida cu Astra, căpitanul Cadu s-a accidentat şi a părăsit terenul în minutul 63. Prezenţa fundaşului de 30 de ani în meciul cu Sporting Braga e sub semnul întrebării.

Cu Astra, n-am pierdut din cauza antrenorului. Din păcate, pe lângă accidentări, suferim şi din cauza faptului că randamentul unor jucători de la care aveam mari aşteptări a scăzut dramatic. Arpad Paszkany finanţator CFR Cluj   CFR ne-a subestimat. Cred că ei au fost mai mult cu gândul la meciul cu Braga. Dinu Gheorghe preşedinte Astra Giurgiu 
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite