Delegare ciudată a UEFA la Israel - România. Forul european, decizie de neînțeles la meciul decisiv

0
Publicat:

Naționala României joacă sâmbătă, contra Israelui, în Ungaria, la Felcsut, un meci de importanță maximă pentru calificarea la Euro 2024, pentru cele două formații. UEFA a făcut o mutare ciudată, delegându-l ca observator de arbitri pe elvețianul Andreas Schluchter, chiar dacă acesta vine dintr-o țară cu care ne aflăm în luptă directă pentru calificarea la turneul final.

România și Israel trag tare pentru calificarea la Euro 2024. Foto Sportpictures
România și Israel trag tare pentru calificarea la Euro 2024. Foto Sportpictures

Forul european de la Nyon a anunțat pe site-ul oficial delegarea elvețianului Andreas Schluchter, iar în privința arbitrilor o decizie urmează să se ia în aceste zile. FRF a ales să nu comenteze hotărârea federației continentale.

În acest moment, România, Elveția și Israel sunt singurele echipe care pot prinde unul dintre primele două locuri care asigură calificarea la Euro 2024. ”Tricolorii” sunt cu un punct în fața naționalei din Țara Cantoanelor, care are un joc mai puțin, și la 5 puncte de Israel, care are de disputat două restanțe.

Cum se poate califica România înaintea meciului cu Elveția

România ar putea fi deja calificată la Euro 2024 la ora disputei cu elvețienii, programată în ultima etapă, pe 21 noiembrie. În cazul în care Israel nu obține mai mult de un punct din "dubla" cu Kosovo și Elveția, "tricolorii" se pot califica și cu un egal contra Israelului, iar ultimul meci cu Elveția, de pe Arena Națională, n-ar mai conta decât pentru palmares. Distanța dintre România și Israel ar fi de 4 puncte înaintea ultimei etape. În alte circumstanțe, misiunea „tricolorilor” este complicată, victoria cu Israel sau cu Elveția fiind o necesitate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite